Einar Lunde feiret førdelsdagen med IOGT

IOGT Bryn hadde invitert til formiddagstreff på Nordre Skøyen hovedgård, onsdag 13.3, hvor leder Per Janssen kunne ønske nær 70 gjester velkommen.
Article image

Orientering om IOGT

Først orienterte generalsekretær Hanne Cecilie Widnes om IOGTs virksomhet i Norge.

Article image

Einar Lunde 70 år

Einar Lunde ble ønsket velkommen på en litt spesiell måte. Siden han samme dag fylte 70 år ble han overrakt blomster samtidig som forsamlingen sang fødselsdagssangen for ham.

Article image

Overraskende besøk

Ganske overraskende stilte også Ingvild Bryn fra NRK opp og overbrakte blomster og fremførte en spesiell gratulasjon fra Einar Lundes tidligere medarbeidere i Dagsnytt-redaksjonen. Det hele kom temmelig overraskende på Einar Lunde, som takket alle hjerteligst for oppmerksomheten.

Kåseriet til Einar Lunde

Deretter tok han forsamlingen med på en rekke av de både dramatiske og humoristiske opplevelser han hadde hatt gjennom flere år som NRKs korrespondent i Afrika. Det omfattet blant annet et ellevilt møte med Gro Harlem Brundtland og Zinbabwes diktator Robert Mugabe, og en kliss naken norsk Stortingspolitiker på et direktørkontor. Einar Lunde fremførte sitt kåseri med stort engasjement og høstet varmt bifall fra forsamlingen. Per Janssen inviterte deretter alle til rundstykker og kaker, hvoretter det hele ble avsluttet med et lite minilotteri trukket på inngangsbilletten.