856227_708390372514037_1293174025_o

Nyttårsåpning av Sammen-senter

”Jeg er psykiatrisk sykepleier, har du bruk for meg, jeg kan stille som frivillig”. Det var velkomsten prosjektleder Olaf Lande i Sammen om nøden fikk da han kom for å åpne det nye senteret i Grimstad på nyttårsaften. – Det er mange frivillige som vil gjøre en innsats, sier Olaf.

Prosjektet har foruten arbeidet i Grimstad også åpnet aktivitetssentra for tyngre misbrukere i Haugesund, Bergen, Kristiansand, Porsgrunn og Sandefjord. I tillegg har man matutdeling og mindre aktiviteter på flere steder. IOGT har drevet prosjektet siden 2002.

Senteret i Grimstad har trukket til seg mennesker med forskjellig erfaringer. Når det gjelder helse og velvære har vi på plass sykepleier, fotpleier, frisør, massør(terapaut) og aktivitører. Treningsaktiviteter er også en del av tilbudet. – Det er viktig å gi et helhetlig behov som tar vare på hele mennesket, sier han. Derfor har helse og velvære blitt en viktig del på alle sentrene vi driver.

Nyttårsaften var det kø for å komme inn, og egen musiker som sørget for musikk for brukerne. Og alle fikk så mye mat som de ønsket – middager, pålegg, frukt, mye kaker og annet. Senteret vil i starten holde åpent tre dager i uken og holder til i Smith Petersens gate i Grimstad. – Nå føler jeg først og fremst takknemlighet for alle de frivillige som har stått på frem mot åpningen. Vi hadde ikke vært noe uten de. Han satte også stor pris på at Grimstad sin varaordfører Anne Merete Holmberg deltok på åpningen.