DSC_6879

Enestående helgetur

«På denne turen har jeg blitt minnet om hvor lett man kan snakke sammen uten at alkohol er en ice-breaker» sier en mamma som i helga var med IOGTs Enestående familier på slalåmtur til Kongsberg Skisenter. En annen forteller at hun har blitt mer bevisste sitt eget og andres bruk av rusmidler i hverdagen.  Rundt 60 barn og voksne har herjet i bakkene på Kongsberg gjennom helga sammen med andre små familier som er mye alene i helgene. Om kvelden har alle vært sammen på Kongsberg Vandrerhjem til hyggelig og nyttig fellesskap og moro. Tilbakemeldingene fra deltakere er spennende lesing. En mamma sier: «For barna er det nok status at de har vært på en tur som denne. At de treffer andre barn med foreldre som ikke lever sammen er bra. De ser at det går bra, og er vanlig.» En annen skriver begeistret: “Dette gjør godt i en periode da man kanskje har liten tro på seg selv og føler seg sliten og utilstrekkelig.»
Mange deltakere forteller at de aldri kunne vært med på en slik tur uten at det ble lagt praktisk og økonomisk til rette for det. Mange voksne som er mye alene med barn opplever at det er krevende både økonomisk og praktisk å komme seg av gårde på nye fritidsarenaer. Nettverkene rundt en del familier kan være små, og utfordringene mange.
 DSC_6793
De fleste som oppsøker dette tilbudet leser om det i sosiale medier eller får informasjon via jungeltelegrafen i kommunen de kommer fra. Det innebærer at de ikke kjenner noen andre deltaker-familier når de kommer på tur med oss. Med sommerfugler i magen og hjertet litt i halsen kom familier denne helga blant annet fra Moss, Halden, Askim, Skedsmo, Stavern, Porsgrunn, Oslo, Slemmestad, Lier, Tønsberg, Skien og Sandefjord for å utfordre egne grenser, utvide nettverket sitt og gi barna muligheter de ellers ikke ville kunnet gi dem.
I disse dager venter IOGT spent på svar på søknader til blant annet Staten for å kunne fortsette å bygge opp dette arbeidet rundt i landet. Vi har Enestående familie-grupper mange steder. Vil du se om det finnes en gruppe der du bor finner du mer informasjon på www.eneståendefamilier.no. Oppsøk gjerne også Enestående familiers side på Facebook og fortell aktuelle familier du kjenner til om at IOGT har et tilbud som kanskje passer for dem.