30042011017

Storsatsning på Enestående familier

Prosjektleder Trude Sletteberg er godt fornøyd etter å hatt kontakt med kommunene hvor vi i dag har grupper i Enestående familier. Hele 2,5 millioner kroner er resultatet for IOGTs prosjekt etter at Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet i disse dager har gitt tilsagn om midler til tiltak mot barnefattigdom. Midlene er en del av  statens satsing for å dempe fattigdomsproblemer og levekårsutfordringer blant barn. Regjeringen har i år økt totalrammen betydelig, og særlig vektlagt å støtte tiltak som kan bidra å skape gode ferie- og fritidsopplevelser for barn av rusmisbrukere.  Midlene skal brukes i 2014. Enestående familier er IOGTs aktivitetstilbud til voksne som opplever seg litt alene i foreldrerollen.

gruppebilde aking SandefjordEnestående familier når nok i hovedsak aleneforsørgere, men også andre familier i mer eller mindre utfordrende livssituasjoner har glede av tilbudet som drives mange steder rundt i Norge. Totalt har nær 800 familier bedt om å bli holdt orientert om aktiviteter de kan være med på i Enestående familiers regi.  Nå har altså staten slått på stortromma og gitt betydelig drahjelp til arbeidet i Halden, Oslo, Kongsvinger, Sandefjord, Larvik, Skien, Haugesund, Bergen og Namsos. Tilsagnet møtes med jubel blant alle våre frivillige ledere rundt i Norge, som nå endelig kan legge konkrete planer for sommeren og høsten. Det blir besøk i dyreparker, klatreparker, barneteater og badeland. Noen steder kan man nå sette i gang med felles laging av søndagsmiddager til familier som ellers har få å spise sammen med. Noen steder planlegger man også å dra på stranda eller fotballkamp sammen, enkelt og greit. Hele tre uker i sommer vil familier kunne feriere sammen med likesinnede på Gon Camping i Larvik, der Juvente, IOGTs ungdomsorganisasjon, driver med hytteutleie i et trygt og rusfritt miljø. Slik kunne vi gitt eksempel på eksempel på hvordan IOGT nå får muligheten til å gi familier i sårbare livsfaser mulighet for å skape gode opplevelser rundt seg og sin familie.

Er du nysgjerrig på hva som skjer der DU bor kan du følge med på prosjektets nettside www.eneståendefamilier.no og melde deg på våre lokale nyhetsbrev der. Gjør du det får du informasjon rett i din epostboks hver gang det skjer noe hyggelig i Enestående familiers regi i ditt nærområde. Følg oss også gjerne på Facebook, der du kan spre informasjon om tilbudet videre til venner og bekjente.
kano