1522211_440649009394052_1761750186_n

Møteplassen gjør en forskjell

Møteplassen er et ungdomstiltak på Karmøy som drives av IOGT.  Tiltaket støtter ungdommer som er ferd med å falle utenfor skolen, eller har problemer med å komme seg inn i arbeidslivet. Her om dagen fikk de denne hyggelige meldingen fra en av ungdommene som har fått hjelp i tiltaket -

HILSEN FRA EN UNGDOM PÅ MØTEPLASSEN:

“Jeg er ei jente  som har en veldig positiv opplevelse med Møteplassen på Karmøy, og ønsker og skrive noe om det som kanskje inspirere andre til å ta imot tilbudet de har å gi. Jeg var innblandet i rus og bestemte meg for å slutte for 1 år siden og har greid å holde meg på matten selv om det har vore tøffe tak. 

Kom først i kontakt med NAV Karmøy og spurte om de hadde noe som kunne passe for meg – som rusmisbruker som ville inn i normaliteten igjen om det kan kalles det. NAV foreslo Møteplassen. Var veldig positiv til det i starten og fikk være med de 2 ganger i uken på aktiviteter først. Det innebar trening og gå tur ute. Likte det i starten men så dabbet det av, for det var vanskelig å stå opp tidligt og kunne gå ut. Jeg var plutselig uten noe som helst motivasjon til å forsette. Hadde veldig dårlig selvtillit og sterk sosial angst, angst for å treffe mennesker som ikke var i rusmiljøet og som levde det normale A4- livet som jeg kaller det. Heldigvis hadde jeg, og har fortsatt, en god kontaktperson på Møteplassen som hjalp meg med å snakke og bare være der og heie meg opp positivt ! Fant fort ut at jeg måtte gjøre noe og ta tak i meg selv og dette tilbudet som lå rett foran nesen min. Til og med skreddersydd til mitt behov og fremtid til å komme tilbake i A4- livet.

Til tross for at det har gått litt opp og ned med motivasjonen, og jeg var en liten smule utålmodig, så er jeg fortsatt på Møteplassen. Jeg har fått inn rutiner som å legge meg tidligt og stå opp tidligt så jeg faktisk fungerer normalt igjen. Ting går på fram, er nå på Møteplassen 2 til 3 ganger i uken og gjør forskjellige ting. Trives med og bruka kroppen min og kunne snakke med folk uten å få angst. Snart så er eg vell ute i praksis og seinere i fast jobb.

Takk te Møteplassen Karmøy så ikke gir opp på første forsøk! Takk for dokker e seriøse og vil hjelpa meg som ikke hadde det så greit til tider.

Dokker gjør en forandring for mennesker nå og seinere.

mvh lille positive meg:-)”