drinker

Alkoholfritt på taket av Grand Hotel

Når den ene drinken etter den andre serveres på bordet en tirsdag formiddag er det kanskje ikke så rart at noen av de andre gjestene sjekker med baren om alt var som det skulle være. Eller lurte på om det var noe eksamensfeiring på gang. Men i dette tilfellet var det bare IOGT sine ansatte som sjekket ut det alkoholfrie tilbudet på Bar Etoile på taket av Grand Hotel i Oslo.

DSC_3435

Og selv om å drikke fire drinker på rad kanskje ikke er å anbefale, selv uten alkohol, kunne vi konstatere at det er flere gode tilbud ute. Vår gode bartender Filip vartet opp, skrev oppskrifter og kom med gode råd til hvordan drinkene burde lages. Så både drinkene og servicen var utmerket. Vi anbefaler stedet også til andre, enten det nå er på formiddagen eller på kveldstid.

Her er oppskriftene om dere vil lage dem selv -

DSC_3408

Virgin Apple Mojito
8-12 mynteblader
8cl Fersk eplejuice
6cl limejuice
4-6cl sukkerlake
Sodavann

Legg alt opp i en shaker med is og rist godt. Sil oppå isen. Garner med en kvist mynte.

Hvis du mangler en shaker så kan du legge myntebladene i bunn av glasset og presse på de med en skje, og så ha i resten av ingrediensene og røre rundt.

DSC_3402

Jordbær og Basilikum
8-10 basilikumblader
3-4 jordbær
4cl Fersk eplejuice
3-4cl sitronjuice
4cl sukkerlake
sodavann

Mos jordbær og basilikum. Tilsett eplejuice, sitronjuice og sukker. Rist godt med is, sil over is. Toppes med soda.

DSC_3406

Bringebær og Ingefær
3-4 bringebær
1cm3 ingefær
4cl sitronjuice
3-4cl sukkerlake
sodavann

Mos bringebær og ingefær. Tilsett sitronjuice og sukkerlake. Shake alt godt med is og sil opp over is. Toppes med sodavann. Garner med ingefær og bringebær.

DSC_3404

Rabarbra, appelsin og eple
Ca 10cm fersk rabarbra
2 zest av appelsin (appelsinskall)
4cl eplejuice
4cl sukkerlake
4cl sitronjuice

Mos rabarbra. Ha i resten av ingrediensene. Shake alt godt med is, sil oppi glasset med sukkerkant. Kan også serveres på is.

 

Alla drinker kan også gjøres som alkoholfrie frozen drinker. Da er det bare å ta ingrediensene som står i oppskriften i blenderen, tilsette is opp til kanten av væsken och “blend” i vei. Eplejuice kan da byttes ut med ferske grønne epler, gjerne uten skall og kjernehus.

Sukkerlake:

50/50 med vann og sukker. Kokes forsiktig opp inntil sukkeret er løst opp. Ferdig til å brukes så snart det har blitt avkjølt. Holder i kjøleskap i ett par uker.

Zest: Skall av sitrusfrukt. Glem ikke å skylle frukten.