mm

Kongelig besøk på Matsentralen

I dag er det Verdens miljødag. I den forbindelse var Kronprinsesse Mette-Marit og ordfører Fabian Stang på besøk hos Matsentralen, som IOGT driver sammen med Blå Kors, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeeen og Evangeliesenteret. IOGT har i mange år hatt et eget lager i Grimstad som leverer ut over 100 tonn med mat til våre Sammen om nøden-sentra rundt om i landet. – Samarbeidet med Matsentralen gir en god mulighet til å utvikle denne virksomheten, sier generalsekretær Hanne Cecilie Widnes, som representerte IOGT på arrangementet. – IOGT har etterhvert fått en betydelig sosial virksomhet, og et godt samarbeid med næringslivet har hele tiden vært en forutsetning for denne. Dette er en erfaring vi tar med oss inn i dette nye samarbeidet.

mm2Matsentralen er opprettet for å skape miljøgevinster ved å redusere matsvinn, samtidig osm fattige og vanskeliggstilte skal få tilgang til god overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Mer enn en tredjedel av all mat som produseres vil bli kastet, og utgjør et betydelig miljøproblem for samfunnet.

Det var en engasjert Kronprinsesse som ble ført rundt på sentralens lager. Foruten organisasjonene bak sentralen deltok også representanter fra næringslivet – Orkla, Tine og Coop. Kronprinsessen fikk høre om hvordan sentralen fungerer, kvalitetskontrollrn og miljøperspektivet i virksomheten.

DSC_3479