10468086_662094417199729_8624306399828188953_n

Aktiv sommer

Sommeren har vært lang og varm for mange. I IOGT har den også vært aktiv med mange aktiviteter og leire rundt om i landet. Både gjennom barneleirene som vi arrangerer sammen med Åsane folkehøgskole, og aktivitetene i Enestående familier har mange fått gode sommerminner.  Enestående Familier er et tiltak i regi av IOGT, og er et tilbud til dem som lever alene med barn, eller av en eller annen grunn opplever å være alene i foreldrerollen.

En gjeng fra Namsos var f.eks på leir på Solhaug forebyggingsenter i juli. Enestående familier hoppet utfor i det ukjente, kjørte firhjulinger og skjøt paintball. Hopping, banking, maling, perling, skruing, klipping og striking var noen av aktivitetene. Og kun to voksne falt i vannet på kanoturen.

På Gon camping utenfor Larvik, et område som eies av ungdomsorganisasjonen Juvente, har flere familier fått tilbud om en ukes ferie. Og litt tidligere I juli var seks familier I prosjektet på sommerferie på Malmøya i Viksfjord. – Dette er skikkelig sommeridyll. Her koser barn fra sju måneder til 12 år seg. Vi spiller spill, bader, går turer på øya og fisker krabber. På fredag hadde vi en naturveileder fra Oslofjordens friluftsråd på besøk. Han hadde med seg vadere, undervannskikkerter, hover og krabbesnører, og viste og fortalte oss om alt livet vi fant i fjæra der ute. Like spennende for både voksne og barn, forteller Jeanette Kristin Gulliksen, som leder Enestående familier-gruppen i Larvik, til Østlandsposten.

I Bergen satset man på en bysommer med bl.a besøk på Vi Vite-senteret, og i Haugesund har voksne og barn hatt gode dager på klatreparken Høyt og Lavt i Nedstrand og I Kongeparken. – Vi hadde en topp dag hvor både store og små fikk utfordre seg ute i løypene fra de aller minste som var i barneparken til de større barna og de voksne som testet løyper med forskjellige vanskelighetsgrader oppe under trærne. Det var til tider nervepirrende men mestringsfølelsen etter å ha klart det var helt fantastisk, forteller lederne i Haugesund.

Sommeren fortsetter i Telemark hvor man i august har fått gratis plass til 15 barn på Amadeus fotballskole 22. Og 23. august.