åpningsarrangement 2014

Skolestart på Åsane

Endelig er et nytt skoleår er i gang igjen på Åsane Folkehøgskole, IOGTs folkehøgskole utenfor Bergen. Spenningen og forventningene var til å ta og føle på når elevene ankom skolen med sine foresatte denne uken.

Og det tok ikke lang tid før samtalene var i gang og elevene kom seg til rette på rom og internater. Et spennende år venter elevene ved Åsane Folkehøgskole som skal være deres hjem det kommende året.

Første ukene blir det, i tillegg til informasjon og linjeundervisning, satt av tid til bli kjent opplegg som; fjelltur på byfjellene, dugnadselevkveld, byvandring/rebusløp i Bergen-sentrum, besøk på Akvariet og andre sosiale sammenkomster og aktiviteter. I løpet av høsten vil elevene også stifte bekjentskap med mange spennende personer som gjester skolen, her kan nevnes Frank Aarebrot, IOGTs generalsekretær Cecilie Widnes, Marco Elsafadi og Terje Heggernes fra FORUT.

Årets elevkull vil også videreføre innsamlingen av midler til  det nye rehabiliteringssenteret for russkadde gatebarn i Bangalore i India. Dette senteret skal åpnes i november i år og er realisert gjennom midler samlet inn av tidligere elever ved skolen. Årets elevflokk gir så lang et veldig godt inntrykk, forteller rektor Bjørn Berentsen, som gleder seg til de nye skoleåret.

Gave fra Åsane til Forut-Apsa