PicsPlay_1414589570497

Det blir fest i Torggata!

1. november markeres starten på årets Hvit jul kampanje. I den forbindelse ønskes alle som vil og har tid velkommen til Torggata der det vil være et kickoff-arrangement for Hvit jul. Kampanjeleder, Gisle Bangsund, kan fortelle at dette blir et stort og hyggelig arrangement for store og små.
- Fra kl. 12 til kl. 16 vil det være live-musikk med bandet Bonanza Kids. Vi deler ut litt lørdagsgodt, og legger alt til rette for at folk også kan signere Hvit jul-kontrakten. Det vil være appeller fra Hvit jul aktører, forteller han.

Vi har fått høre noen rykter om at det er en liten overraskelse på lur, men dette vil ikke Bangsund si så mye om. – Ta turen til Torggata nå på lørdag, så vil du finne ut av hva overraskelsen er, sier han med et lurt smil om munnen. Festen finner du i Torggata nærmest GlasMagasinet.

Arrangementet hadde vært umulig uten frivillige, og det er behov for flere. Å være frivillig innebærer at du møter opp litt før kl. 12, tar på en Hvit jul t-skjorte, og tilbyr folk å underskrive kontrakten. Kanskje får du også i oppgave å dele ut snop til forbipasserende. 
Du bestemmer selv hvor lenge du vil stå. Send gjerne en mail til gisle@iogt.no hvis du er interessert.

Og til sist, bare for å minne om hvorfor Hvit jul er viktig:
I Norge lever 90.000 barn til enhver tid i hjem med risikofylte rusvaner. Dette topper seg gjerne i jula, en tid på året da Vinmonopolet selger dobbelt så mye som ellers i året. De tre organisasjonene Juba, Juvente og IOGT ønsker å gjøre noe med dette og å gi alle barn rett til en Hvit jul.

Hvit jul er en kampanje drevet av Juba, Juvente og IOGT og har som mål å sette fokus på voksnes alkoholbruk i jula. Kampanjen har pågått i flere å og engasjere mennesker i hele Norge. Hvit jul betyr at voksne signerer en kontrakt på at de ikke skal nyte alkohol i samvær med barn i juledagene 24, 25 og 26. desember.

Oppfordringen fra Bangsund er: -Ta med venner, barn, barnebarn, tantebarn, søsken, partnere – ja, de du vil ha med deg, og stikk innom festen i Torggata lørdag 1. november! Dette blir bra!
Vi sees!