10620213_989947804365311_7656018644170978564_o

IOGTs son-senter i Grimstad blir en møteplass

IOGTs prosjekt “Sammen om nøden” har aktivitetssentra i flere norske byer. Det siste ble åpnet i Grimstad i fjor. Prosjektleder Olaf Lande var fredag på besøk på senteret og traff mange mennesker som var innem for å få seg mat. – Fredag er fast matutdelingsmat, forteller Lande. – Kanskje det er ekstra nå etter jul, men vi har lenge merket økning i antall brukere, og treffer stadig nye mennesker.

Senteret har åpent tre ganger i uken. Som på de andre senterene er ikke matutdeling det eneste som gjelder. – Mat og ernæring er sentralt, men vi prioriterer også andre tiltak, forteller Lande. -I Grimstad er det mulighet for å få klippet håret hver fredag, det er satt i gang en treningsgruppe og man har mulighet til fotpleie og massasje.

I Grimstad har man også satt i gang et initiativ rettet mot flyktninger som har kommet til byen. Selv om dette ikke er målgruppen til senteret ser man nytten av å gjøre stedet til en møteplass for flere. I forrige uke var det f.eks damekveld på senteret med både innvadrere og etnisk norske. Ukentlig har en gruppe kvinner møttes for å sy, lime og male. Hobbykveldene har også lært dem mer om norske tradisjoner og språk.