taxfreeaksjon

Aksjon mot tax-free

IOGT og Juvente sine ansatte tok en tur ut i vårsolen i dag. Delegater på Arbeiderpartiets landsmøte ble møtt med pastiller og argumenter for å fjerne tax free-ordningen. Saken kommer opp på partiets landsmøte denne helgen, og det forventes at man vil gå inn for at Vinmonopolet overtar salget på flyplassene.

IOGT mener dette er bedre enn dagens ordning. Det vil være med på å sikre Vinmonopolet sin stilling videre. Vi forventer også at det også vil bli en sterkere ansvarlighet i salget med god alderskontroll og slutt på at folk oppfordres til å kjøpe hele kvoten om de stiller med “for få” flasker i kassa på. Men dette bør være første steg mot at man fjerner ordningen helt. SIRUS (Statens institutt for rusmiddelforskning) anslår at vi drikker 12 prsent mer vin og 16 prosent mer hetvin pga tax free. Dette var før kvotene ble utvidet i fjor.