FORUT-JORDSKJELVKONTO-180x90mm

IOGT støtter hjelp til jordskjelvofre i Nepal

Siden jordskjelvet rammet Nepal for en uke siden har vår bistandsorganisasjon FORUT vært i nær kontakt sine partnerorganisasjoner i Nepal for å finne ut hvordan man best kan hjelpe ofrene etter jordskjelvet. Ødeleggelsene er massive, og hjelpebehovet er stort. FORUT har også sendt vannrensesystemer til Nepal. 

- Vi har gitt våre partnere, CWIN og Tuki klarsignal for å få ut hjelp. Begge partnere er allerede i gang., sier generalsekretær i FORUT, Morten Lønstad. Tuki er eksperter på lokal organisering og mobilisering av lokalbefolkningen og deltar allerede i det lokale koordineringsarbeidet gjennom «District Disaster Coordination Committee». CWIN arbeider for barns rettigheter i landet, og har mobilisert frivillige for å besøke sykehus og leirene som er opprettet rundt i jordskjelvsonen. Her undersøker man situasjonen for barna i området, og sørger for at hjelp kommer til de som trenger det. 

IOGT har vedtatt å bevilge 50 000.- til arbeidet som gjøres i Nepal og oppfordrer alle IOGTere og IOGT-avdelinger til å gi sin støtte. Pengene kan settes inn på FORUT sitt kontonummer 7220 05 36348. Merk innbetalingen “Nepal”.

Mer informsjon kan dere finne på FORUT sin nettside – www.forut.no