heggernes_5771824a

Politisk rådgiver Roald Heggernes klar for Tryggere Uteliv

Politisk rådgiver Roald Heggernes i IOGT er klar for en serie med Tryggere Uteliv-møter i høst. Tema for møtene er skjenking, vold og forebygging, og er rettet mot lokalpolitikere og andre som ønsker å vite mer om hvordan vi skal begrense utelivsvolden.

Med oss har vi fått forsker Bergljot Baklien ved SIRUS (Statens Institutt for Rusmidddelforskning) og politistasjonssjef Arne Nordtvedt i Trondheim som skal fortelle om erfaringene man har der med bl.a reduserte skjenketider.  I oktober 2008 reduserte Trondheim skjenketiden med én time. Nå viser politiets egne tall at antall voldssaker er redusert med nær 70 prosent i timen mellom kl 03 og 04.

Første møte arrangeres i Ålesund 1. oktober. Deretter går det slag i slag rundt om i landet.

13. oktober   Ålesund
14. oktober Kristiansand
15. oktober   Drammen
11. november   Tromsø
12. november   Bodø
19. november   Sarpsborg
20. november   Oslo
26. november   Haugesund
27. november   Stavanger