391110_512598065442537_451891832_n

Enestående Familier

I IOGTs aktivitetstilbud ”Enestående familier” møtes voksne som opplever seg litt alene i foreldrerollen til hyggelige helge- og ferieopplevelser.  Over 3 500 familier over hele landet er knyttet til dette arbeidet.

Noen av gruppene våre har vært i aktivitet i flere år, andre steder er vi helt i oppstartsfasen. Vi håper å starte opp nye slike grupper enda flere steder i Norge. De fleste av oss som møter opp kjenner ikke hverandre fra før. I Enestående familier legger vi derfor stor vekt på at deltakerne skal bli raskt kjent. Familier kan bli med når de har lyst og anledning en helg, men kan bruke helgene til andre ting når det passer bedre. Dette skal være lettvint, uforpliktende og moro å være med på. De fleste som har vært med en gang kommer igjen, og mange tar med seg folk de kjenner neste gang.

Vi tilbyr mange ulike aktiviteter i løpet av året. Hva vi skal finne på fra gang til gang, er i stor grad opp til de familiene som blir med. Så langt har korte turer ut i naturen med innlagt grilling vært populært. Vi har også bowlet, vært i svømmehallen, vært på ulike museer, besteget flere fjelltopper, besøkt akvarier og slalåmanlegg, gått på skøyter, vært på hytteturer, hatt juleverksted, vært i akebakken, badet i morild, klatret oss svette i en klatreparker og kost oss i fornøyelsesparken Tusenfryd.

Med oppegget vil IOGT bidra til at foreldre kan senke skuldrene samtidig som de bygger gode nettverk rundt familiene sine. I helgene samler vi derfor barn og foreldre til rimelige, morsomme og hyggelige tiltak. Alle våre aktiviteter er helt alkoholfrie, til glede for barn og voksne.

IOGT vet at det kan være en blandet opplevelse for noen familier når «kjernefamiliene» rundt dem reiser av sted til sine fritidsaktiviteter. IOGT velger derfor å legge sine samlinger for enestående familier på lørdagene eller søndagene litt utpå dagen, eller i skolens ferier. Arbeidet finansieres blant annet av statlige midler, så vanskelig privatøkonomi skal ikke hindre noen fra å delta.

Vi er veldig opptatt av at deltakerne skal få prege tilbudet og ønsker særlig nye medlemmer og medspillere i IOGT rundt omkring i landet velkomne inn i gruppene. Gruppelederne våre er selv ofte alene med barn, eller har vært det, så her møter du folk som vet hvordan de skal skreddersy et opplegg som passer særlig godt for voksne som er mye alene med barna sine.

Vil du få et lite innblikk i hvordan det kan se ut på aktivitetene våre så ta en titt på videoen under

Aktivitetsvideo

Kontakt

Enestående familier utvikles, ledes og drives i det daglige av IOGTs nasjonale prosjektleder for Enestående familier Trude Sletteberg. Henne får du tak i på tlf: 33 45 32 27 eller på epost til trude.sletteberg@iogt.no.

Du kan også finne oppdatert informasjon på prosjektets nettside eller sjekk Facebook-siden.