Hvor er foreldrene i narkotikadebatten?

Det pågår nå en debatt om liberalisering av cannabis og avkriminalisering av bruk og besittelse av narkotika. Det er to ulike saker, men som avslører det samme. Nemlig at fokuset på forebygging av rusproblemer ikke lenger er like viktig.

Dette bør bekymre alle som er opptatt av barn og unges velferd og foreldre i særdeleshet.

Selvfølgelig skal vi hjelpe mennesker med ruslidelser, men dette må vi gjøre på måter som legger minst like stor vekt på å forebygge rusbruk og rekruttering til avhengighet.

Forebygging av rusproblemer blant unge fordrer tiltak på mange områder knyttet til oppvekst, inkludering og mental helse. Vi vet at lovforbud og mulighet for reaksjoner fra samfunnet bidrar til at færre vil prøve rusmidler. Dette bør vi ikke eksperimentere med.

All forskning viser at økt tilgjengelighet gir økt forbruk og dermed økte rusproblemer.

Tenåringsforeldre må komme på banen og si hva de mener når narkotikasynser og liberale politikere vil sette de viktigste virkemidlene for beskyttelse av barn og unge på spill.

Innlegget er bl.a. publisert på Nordnorsk debatt 22.10.22

20.00-21.00 26. september 2023

Zoom - meld deg på for å få tilsendt lenken

10.00 4. oktober - 15.00 6. oktober 2023

Tallin, Estland

12.00-15.00 25. oktober 2023

Biblioteket i Bodø - Stormen

12.00-18.00 28. oktober 2023

Parkveien 41a, Oslo

Nyheter

Hvordan skal IOGT se ut når vi går inn i feiringen av IOGTs 150-årsjubileum i 2027? Vi sparker i gang fornyelsesprosessen med en liten undersøkelse blant medlemmer og frivillige.

Til undersøkelsen

Unge som har det bra og har noe å drive med, ruser seg mindre. Derfor trenger vi lokalpolitikere som vil satse på fritidsaktiviteter til barn og ungdom. Frivillige bruker "Er du enig?"-kampanjen til å spørre kommunepolitikerne hva de vil gjøre. 

IOGT Norge er en av 45 medlemsorganisasjoner i Eurocare. I juni var det årsmøte og konferanse i Europaparlamentet, og Karin Vilming representerte IOGT der.