Er du bekymret for rusbruken blant barn og unge der du bor? Er du opptatt av barn og unges oppvekstvilkår? Har du lyst til å gjøre noe med det? Da er denne webinarrekken noe for deg!
Kurset gir deg inspirasjon og kunnskap til hvordan DU kan påvirke politikken i din kommune.
Målgruppe: Alle som vil påvirke rus- og oppvekstpolitikken i kommunen der de bor. Du trenger ingen forkunnskaper! Bli med på å gjøre din kommune til et tryggere sted å vokse opp.
Kursform: Du får tilsendt lenke til foredrag som du kan se når det passer for deg. I tillegg kan du delta på nettmøter med andre frivillige og ansatte i IOGT der du kan stille spørsmål og diskutere temaene.
IOGTs lokalpolitiske gruppe er til nettbaserte treff der du kan delta i samtaler og diskusjoner med andre frivillige om disse temaene.
Kursets 4 hoveddeler:
Du kan få tilsendt kursmateriell på papir om du ønsker det, men det er også tilgjengelig her:
Hefte: Lokal ruspolitikk - Last ned pdf: Lokal ruspolitikk
Rapport: Parken for alle - om alkoholbruk på offentlig plass - Last ned pdf: Fyll parken Rapport
Du finner også annet interessant lesestoff under rusforskning under fanen rusforebygging.
Vår lokalpolitiske gruppe skal gi påfyll og nettverk til de som ønsker å sette fokus på en trygg ungdomstid. Gruppa har nettmøter på zoom annenhver onsdag. Der vil det bli tatt opp aktuelle temaer, og dere som medlemmer kan lufte tanker og ideer med hverandre og staben. Dere kommer med de gode lokale innspillene og vi i staben hjelper til med det dere trenger.
Ungdom drikk mindre. Fleire vel å ikkje drikke. Korleis nyttar vi dette i det førebyggende arbeidet?
- Vi er enige om at foreldrene må mer på banen, men vi må huske at det er mange foreldre som gjør alt de kan for å hjelpe sine barn, men likevel ikke får det til, sa Frankeh Yaya Colley fra Sterk&Klar Intro til statsminister Erna Solberg på Groruddalstingets folkemøte denne uken.
Rusforebygging skjer lokalt. Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Larvik? Anja Hammerseng er blant innlederne når vi inviterer til politisk debatt.
I Bodø får mange mindreårige kjøpt alkohol i butikkene. Politikerne lover å øke kontroller og oppfølging for å stramme inn på dette. Ungdommene selv ønsker flere møteplasser og god undervisning om alkohol og rus. Foreldresamarbeid, som f.eks Sterk&Klar, løftes også frem som en viktig forebyggingsfaktor. Er det tomt snakk, eller vil politikerne satse på forebygging?
Hvordan kan en best forebygge alkohol- og rusmisbruk? Hva kan lokalmiljøet gjøre for å sørge for et effektivt og godt rusforebyggende arbeid i sine lokalsamfunn? I dag er vi på plass i Skien og kjører debatt.
Det viser den ferske rapporten «Alkohol og koronapandemi». IOGT ber om at hensynet til barn og unge må prioriteres foran andre hensyn i alkoholpolitikken også under Korona pandemien.
Zoom
Sammensenteret i Kristiansand
Oslo vurderer utvidet skjenketid og tidligere alkoholsalg. IOGT advarer mot økte skader og ber kommunen prioritere folkehelse og barns trygghet.
Takket være den fantastiske innsatsen fra våre medlemmer nådde vi ikke bare vårt ambisiøse vervemål på 700 nye medlemmer – vi overgikk det med god margin! I løpet av 2024 vervet vi hele 883 nye medlemmer
Verdens Helseorganisasjon sitt Europakontor (WHO Europe) har lansert en ny rapport som peker på Vinmonopolet som et av de viktige virkemidlene for å redusere forbruk og skader fra alkohol