Er du bekymret for rusbruken blant barn og unge der du bor? Er du opptatt av barn og unges oppvekstvilkår? Har du lyst til å gjøre noe med det? Da er denne webinarrekken noe for deg!
Kurset gir deg inspirasjon og kunnskap til hvordan DU kan påvirke politikken i din kommune.
Målgruppe: Alle som vil påvirke rus- og oppvekstpolitikken i kommunen der de bor. Du trenger ingen forkunnskaper! Bli med på å gjøre din kommune til et tryggere sted å vokse opp.
Kursform: Du får tilsendt lenke til foredrag som du kan se når det passer for deg. I tillegg kan du delta på nettmøter med andre frivillige og ansatte i IOGT der du kan stille spørsmål og diskutere temaene.
IOGTs lokalpolitiske gruppe er til nettbaserte treff der du kan delta i samtaler og diskusjoner med andre frivillige om disse temaene.
Kursets 4 hoveddeler:
Du kan få tilsendt kursmateriell på papir om du ønsker det, men det er også tilgjengelig her:
Hefte: Lokal ruspolitikk - Last ned pdf: Lokal ruspolitikk
Rapport: Parken for alle - om alkoholbruk på offentlig plass - Last ned pdf: Fyll parken Rapport
Du finner også annet interessant lesestoff under rusforskning under fanen rusforebygging.
Vår lokalpolitiske gruppe skal gi påfyll og nettverk til de som ønsker å sette fokus på en trygg ungdomstid. Gruppa har nettmøter på zoom annenhver onsdag. Der vil det bli tatt opp aktuelle temaer, og dere som medlemmer kan lufte tanker og ideer med hverandre og staben. Dere kommer med de gode lokale innspillene og vi i staben hjelper til med det dere trenger.
Forventingene til regjeringens rusreform er store. Målet må være lavt forbruk og lav aksept. Her er seksten punkter som kan bidra til det.
Det finnes ikke noe som kan kalles sikker bruk av alkohol i et helseperspektiv. Det er konklusjonen i internasjonal studie.
Mange ungdom blir sittende mye inne foran skjerm nå. For de som har det litt vanskelig fra før er det ekstra viktig med frisk luft, psykisk aktivitet og noen å prate med nå. Møteplassen vår i Karmøy inviterer ungdommene med ut på tur for å lufte ut litt.
Irland får innføre lov om helseinformasjon og advarslar på alkohol. Også norske forbrukarar bør få slik kunnskap, så dei kan ta gode helseval, meiner IOGT.
IOGT Norge er en av 45 medlemsorganisasjoner i Eurocare. I juni var det årsmøte og konferanse i Europaparlamentet, og Karin Vilming representerte IOGT der.
Zoom
Sammensenteret i Kristiansand
Oslo vurderer utvidet skjenketid og tidligere alkoholsalg. IOGT advarer mot økte skader og ber kommunen prioritere folkehelse og barns trygghet.
Takket være den fantastiske innsatsen fra våre medlemmer nådde vi ikke bare vårt ambisiøse vervemål på 700 nye medlemmer – vi overgikk det med god margin! I løpet av 2024 vervet vi hele 883 nye medlemmer
Verdens Helseorganisasjon sitt Europakontor (WHO Europe) har lansert en ny rapport som peker på Vinmonopolet som et av de viktige virkemidlene for å redusere forbruk og skader fra alkohol