Påvirk ruspolitikken i din kommune

Vi er mange som ønsker en alkoholpolitikk som satser på forebygging og sørger for gode trygge lokalmiljø. På denne siden finner du noen tips til hvordan du på en enkel måte kan være med å sette fokus på ruspolitikk. Det er mye du kan bidra med som frivillig i Er du enig-kampanjen.

Meld deg på ruspolitisk nyhetsbrev

Meld deg på IOGTs ruspolitiske nyhetsbrev for å få oppdateringer og tips om kampanjen og aktuelle ruspolitiske saker.

Engasjer deg digitalt

Spør en politiker

Send et av spørsmålene til en politiker i kommunen din på melding eller e-post, eller tagg en politiker eller et parti når du deler i sosiale medier. Får du noe svar? Tips oss gjerne på facebook eller e-post iogt@iogt.no eller tagg @iogtinorge hvis du deler på Facebook eller Instagram

Spør en politiker

Del i sosiale medier

Vi har laget flere ferdige bilder og filmer som du kan legge ut i dine kanaler i sosiale medier. Tagg @iogtinorge og #erduenig!
Følg gjerne @iogtinorge på Facebook eller Instagram for å bli inspirert av hva vi og andre deler om dette.

Innhold til sosiale medier

Engasjer deg fysisk

Besøk en politiker på stand

I forbindelse med valgkamp står gjerne politikerne på stand, og da har du mange muligheter til å snakke med lokalpolitikerne der du bor. Gjennom samtaler kan du lære mer om hva de ulike politikerne og partiene står for, og du får også gjort politikerne oppmerksomme på hva du synes er viktig og gi dem et bedre kunnskapsgrunnlag for å drive den politikken du ønsker deg.

Spør en politiker om de er enig i en av påstandene

Er du enig?- kampanjen er utformet særlig med tanke på å få til gode samtaler med politikere om ruspolitikk. Ved å spørre en politiker om de er enig i en av påstandene har du et godt utgangspunkt for en samtale. Du kan lese deg opp her på nettsiden først, slik at du har et godt utgangspunkt både for å vurdere svaret du får og hjelpe politikerne mer kunnskap. Vi har en flyer for hver av påstandene vi har valgt ut i kampanjen, som du kan gi til politikerne du snakker med. Du får også en flott t-skjorte med «Er du enig?»-trykk som du kan bruke.

Bestill materiell

Stå på stand

Arranger selv eller bli med andre

Stand er supert når du ønsker å gjøre mange mennesker oppmerksom på hva ruspolitikken betyr. Selv om det er politikerne som til syvende og sist tar avgjørelsene, betyr det mye hva innbyggerne i kommunen vet og mener. Kanskje møter du også andre som synes dette er like viktig som deg, sånn at dere er flere som kan jobbe sammen for en god ruspolitikk i tiden fremover.

Vi hjelper deg i gang dersom du er interessert i å arrangere en stand. Mange steder har vi både standsbord og roll ups tilgjengelig for de som ønsker å arrangere stand. 

Jeg vil arrangere stand  

Hvis du ikke ønsker å ta ansvaret for en stand, men kan tenke deg å hjelpe til dersom noen andre arrangerer, kan du registrere deg i skjemaet. Da vil vi  ta kontakt med deg hvis noen arrangerer stand der du bor, så kan du se om det passer å være med. 

Jeg kan hjelpe til på stand

Alle som er med på stand får selvsagt hver sin flotte t-skjorte med "er du enig"-trykk.

Støtt arbeidet

IOGT i Norge jobber for at det skal være lett å ta rusfrie valg. Vi utfordrer alkoholnormen, forsterker rusfrie trender, demper drikkepress og styrker foreldre som rollemodeller og grensesettere. Og jobber for en inkluderende samværskultur og en politikk som regulerer tilgjengelighet og bruk.

Vi arbeider sammen med politikere og frivillige for en ansvarlig ruspolitikk som legger til rette for trygge oppvekstmiljø og gode lokalsamfunn, bl.a. gjennom kampanjer som dette, mindre møter og større fagkonferanser.

Du kan støtte vårt arbeid ved å bli medlem eller frivillig eller å gi en gave

Støtt arbeidet