Ressursside for lokalpolitikere

Kommunene har et stort handlingsrom til å fastsette alkoholpolitikken lokalt. Her finner du noen ressurser for deg som er engasjert i et politisk parti og ønsker å jobbe for en ansvarlig rusforebyggende politikk i kommunen din.

Vi er mange som ønsker en alkoholpolitikk som satser på forebygging og sørger for gode trygge lokalmiljø. 

IOGT tilbyr  foredrag for politikere som ønsker en god alkoholpolitikk i sin kommune. Vi holder foredrag for kommunestyrer, partigrupper eller utvalg med ansvar for skjenking. 
Med støtte fra helsedirektoratet er vi så heldige å kunne tilby vår opplæring gratis i hele 2024, så fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat rundt deres behov. 

Bestill gratis foredrag

 

En liten smakebit på IOGTs alkoholpolitiske opplæring

Vi har satt sammen et kort digitalt minikurs med tre små innføringsvideoer, som gir en liten smakebit på temaer vi fokuserer på i vår opplæring. 

Er du enig?

Klikk på bildene for å få mer bakgrunnsinformasjon og tips til hvordan du kan jobbe med dette

Del gjerne et av disse bildene i sosiale medier, og fortell  hvordan du ønsker å få til dette i din kommune!

Verktøy for lokalpolitikere

IOGT har sammenfattet hva som må legges til grunn om vi skal få til en bedre rusforebygging i Norge. Resultatet er en folder med 10 korte punkter.

Les punktene her på nettsiden eller last ned og skriv ut

I dette heftet blir kunnskapsgrunnlaget for lokal ruspolitikk presentert lettfattelig, i tillegg til gode forslag til handlingspunkt. 
Last ned pdf:

IOGT - din kunnskapsleverandør og partner i ruspolitikken

Lurer du på noe, eller ønsker du mer hjelp til å påvirke ruspolitikken? Ta gjerne kontakt med oss i IOGT. Vi har et stort nettverk av folk som er opptatt av ruspolitiske saker, og hjelper deg også gjerne å komme i kontakt med andre som er engasjert i dette temaet og kan være nyttige samarbeidspartnere for deg der du bor.

iogt@iogt.no  -  23214580

Følg oss på Facebook: @IOGTiNorge og Instagram: @IOGTiNorge

Meld deg på IOGTs ruspolitiske nyhetsbrev for å få epost om relevante politiske saker og flere tips til hvordan du kan være med på å bidra til en god forebyggende politikk der du bor.

Meld på nyhetsbrev