Sammen med Actis har vi samlet de ti viktigste tingene du bør kunne om hasj og marihuana.
Ungdata 2019 viser at en av fire gutter på VG3 har røkt hasj eller marihuana siste året. En ufarliggjøring og normalisering av stoffet fører fort med seg at terskelen for å prøve blir lavere. I forbindelse med forslaget til ny rusreform har det pågått en debatt både i forkant og etterkant av innstillingen. I kjølvannet av dette oppgir mange som jobber med og for ungdom at ungdom i større grad opplever stoffet som ufarlig og at det snart skal bli lovlig.
Derfor legger vi nå ut dette heftet slik at du som forelder og voksen kan lese deg opp på det som er viktig å vite om hasj og marihuana. Bruk dette inn i samtaler du har med ungdommen. Foreldre (og andre viktige voksne) er de beste forebyggerne.
I IOGTs arbeid for å forebygge rusproblemer blant unge, henvender vi oss til foreldrene fordi forskning viser at omsorgsfulle, grensesettende og samarbeidende foreldre er det beste for å tilrettelegge for en rusfri ungdomstid.
56 % mener det generelt drikkes for mye alkohol i sommerferien når barn er tilstede.
Vi er søker kursholder for Sterk&klar Intro i 100% stilling for å gi flere minoritetsforeldre kunnskap om rusforebygging.
Søknadsfrist: 14.06.2024
Så langt i år har IOGT sendt inn høringssvar til kommuner over hele Norge i forbindelse med behandlingen av ruspolitiske handlingsplaner. Vi arbeider for å sikre trygge rammer i bymiljøer og setter hensynet til barn og unge først i alkoholpolitikken.
Det er tankevekkende at toppfolkene i helse opplever det som selvfølgelig at helsebudsjettene skal dekke deres alkoholbruk.
IOGT deltok på Stortingets høring på forslaget til ny forebyggings- og behandlingsreform. Der ba vi om et styrket fagmiljø og utvikling av alkoholpolitikk som forebyggende innsats.
Vi får midler til mye av vårt forebyggende arbeid fra Helsedirektoratet. Dette er hva vi har skrevet i søknaden omkring det faglige grunnlaget for våre valg i forebyggingsarbeidet.