Sitte i styret

Styrene og kontaktpersonene i IOGTs lokale lag og områder er navet i hele vårt aktivitetstilbud. De har oversikt over hvilke ressurser som finnes lokalt, både frivillige og materiell. Kunne du tenke deg en koordinerende rolle og ivareta de demokratiske prosessene i organisasjonen?

Styremedlemmer er demokratisk valgt på årsmøtet, og man må være medlem i organisasjonen for å kunne sitte i styret/ha et verv. I motsetning til mange andre ting du kan gjøre frivillig er ikke det å bli styremedlem noe du bare kan bli med på sånn helt uten videre. Men det trenger heller ikke å være veldig vanskelig.  Det er valgkomiteen som fremmer forslag til årsmøtet om hvem som skal velges inn i styret. Og det beste er om du gir beskjed til noen i god tid før årsmøtet om at du er interessert, slik at valgkomiteen kan vurdere deg sammen med andre kandidater. Men det er også mulig å møte opp på årsmøtet og melde seg der, såkalt "benkeforslag". Dersom det ikke er noe lokallag der du bor kan du velge å starte et nytt lag, og bli med i styret. 

Her kan du lese mer om hvordan man starter et nytt lag og hvordan lagene fungerer.

Tipsbanken for tillitsvalgte og frivillige er en verktøykasse med alt du trenger å vite for å drive lokalaktivitet.

Er du interessert i å sitte i styret?

Meld deg frivillig

18.00 7. juni - 15.00 9. juni 2024

Åsane folkehøgskole i Bergen

17.00-19.00 16. juni 2024

Røde Kors konferansesenter i Hausmannsgate 5 i Oslo

Nyheter

IOGTs foreldreundersøkelse 2024 ble lansert på Sterk&klars fagdag i Oslo 19. mars. Spørreundersøkelsen har spurt foreldre til ungdommer mellom 12 og 17 år om hva de tenker, mener og er bekymret for når det gjelder sin egen ungdom og alkohol. 

Nå er IOGT sin podkast som gir kunnskap om ungdom i dagens samfunn og nyttige verktøy til foreldre lansert

Bli med på fem spennende dager tur i rusfritt fellesskap 4.-9. september 2024. En tur full av god mat, severdigheter, besøk til småprodusenter, kulturopplevelser med blant annet besøk til Pompei og landsbyfesten Festa del’Uva – og selvsagt hyggelig samvær.