Sitte i styret

Styrene og kontaktpersonene i IOGTs lokale lag og områder er navet i hele vårt aktivitetstilbud. De har oversikt over hvilke ressurser som finnes lokalt, både frivillige og materiell. Kunne du tenke deg en koordinerende rolle og ivareta de demokratiske prosessene i organisasjonen?

Styremedlemmer er demokratisk valgt på årsmøtet, og man må være medlem i organisasjonen for å kunne sitte i styret/ha et verv. I motsetning til mange andre ting du kan gjøre frivillig er ikke det å bli styremedlem noe du bare kan bli med på sånn helt uten videre. Men det trenger heller ikke å være veldig vanskelig.  Det er valgkomiteen som fremmer forslag til årsmøtet om hvem som skal velges inn i styret. Og det beste er om du gir beskjed til noen i god tid før årsmøtet om at du er interessert, slik at valgkomiteen kan vurdere deg sammen med andre kandidater. Men det er også mulig å møte opp på årsmøtet og melde seg der, såkalt "benkeforslag". Dersom det ikke er noe lokallag der du bor kan du velge å starte et nytt lag, og bli med i styret. 

Her kan du lese mer om hvordan man starter et nytt lag og hvordan lagene fungerer.

Tipsbanken for tillitsvalgte og frivillige er en verktøykasse med alt du trenger å vite for å drive lokalaktivitet.

Er du interessert i å sitte i styret?

Meld deg frivillig

12.00-15.00 23. mars 2023

Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Drammen, Grønland 58

12.00-15.00 29. mars 2023

«Fremtiden» i Pellygata 70 i Sarpsborg

12.00-15.00 31. mai 2023

Kristiansand teateret, ‍Kongens gate 2

9.00-12.00 9. juni 2023

Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5

Nyheter

FNs narkotikakommisjon (CND) har sitt årlige møte i Wien i mars. I forbindelse med det inviterte Helse- og omsorgsdepartementets til dialogmøte for organisasjoner på rusfeltet. Her er innspillet fra generalsekretær Hanne Cecilie Widnes, som representerte IOGT.

Vil du følge opp medlemmer og frivillige i en engasjert og meningsfull organisasjon på rusfeltet?

Søknadsfrist: 10.02.2023

Send søknad på finn.no

Irland får innføre lov om helseinformasjon og advarslar på alkohol. Også norske forbrukarar bør få slik kunnskap, så dei kan ta gode helseval, meiner IOGT.