Enestående kurshelg

9 ivrige nye frivillige ledere ble i slutten av april kurset for å gå inn i ulike eksisterende grupper i IOGTs aktivitetstilbud Enestående familier. 

På kurset lærte lederne mye om IOGT visjoner og målsettinger, og alle undertegnet samvittighetsfullt vår lederkontrakt. Lederne fikk opplæring i hvordan man rent praktisk driver det lokale aktivitetstilbudet Enestående familier. Det betyr blant annet at de har sittet inne i vårsola med mobiltelefoner og PC-skjermer en hel helg for blant annet å lære å lage nettinvitasjoner til kommende aktiviteter. I løpet av året skal våre Enestående familie-grupper gjennomføre i underkant av 800 lokale aktiviteter for voksne som er ofte alene med barna sine. Arbeidet finansieres i all hovedsak av offentlige midler, med 5 % egenfinansiering fra IOGT.

En av kursdeltakerne oppsummerte opplevelsen sin slik etter kurshelga: «Det å få delta på lederkurs er, for meg, starten på ett nytt og spennende kapittel i livet mitt. Det å bli leder i IOGT’s Enestående familier, har vært en stor og viktig beslutning. Enestående familier har, i over 3 år, gitt meg og de 4 barna mine muligheten til å delta på aktiviteter som har gitt oss mange fantastiske opplevelser og gode minner. Jeg har gjennom Enestående familier fått anledning til å gjøre ting sammen med barna mine, som jeg ikke hadde hatt mulighet til på egenhånd. Jeg har lenge visst at jeg har lyst å bidra til at andre i samme situasjon som meg, kan få like mange fine opplevelser, minner og gode venner, som min familie har fått gjennom Enestående familier. Denne helgen har gitt meg enda mer inspirasjon til å gjøre en god jobb som leder, og jeg gleder meg til de nye utfordringene som nå ligger foran meg».

Enestående familier er et aktivitetstilbud for voksne som ofte er alene med barna sine. 

Alle tilbudets nærmere 100 frivillige ledere i over 20 ulike lokale grupper er selv mammaer og pappaer. IOGT setter stor pris på den fantastiske innsatsen disse frivillige lederne nedlegger for fellesskapet. Deres valg betyr virkelig noe for andre! Enestående familier gir hvert år nesten 4 000 ulike mennesker gode rusfrie familieopplevelser. Mange av familiene møter opp på flere aktiviteter gjennom året, og får på den måten drahjelp av IOGT til å skape gode rusfrie nettverk rundt familiene sine.

Vi heier på de nye lederne og gleder oss til å følge med på hva de skaper rundt i landet vårt.

Enestående familiers aktivitetskalender for de kommende ukene kan du se her

18.00 7. juni - 15.00 9. juni 2024

Åsane folkehøgskole i Bergen

17.00-19.00 16. juni 2024

Røde Kors konferansesenter i Hausmannsgate 5 i Oslo

Nyheter

I fjor ble det i mange byer rapportert om fyll i gatene på 17.mai. Og folk flest er enige om at alkoholkonsumet denne dagen er et problem. I en meningsmåling Kantar har gjort på vegne av IOGT svarer 55 prosent at de er enige i at det drikkes for mye alkohol i samvær med barn på 17.mai. 

Vi er søker kursholder for Sterk&klar Intro i 100% stilling for å gi flere minoritetsforeldre kunnskap om rusforebygging. 

Søknadsfrist: 14.06.2024

Send søknad på finn.no

Alle medlemmer har fått tilsendt en personlig lenke til medlemsundersøkelsen på e-post. Vi trekker ut 3 gavekort på hver kr. 500 til alle som besvarer undersøkelsen.