16. april 2020
Mange ungdom blir sittende mye inne foran skjerm nå. For de som har det litt vanskelig fra før er det ekstra viktig med frisk luft, psykisk aktivitet og noen å prate med nå. Møteplassen vår i Karmøy inviterer ungdommene med ut på tur for å lufte ut litt.
I forbindelse med Korona-krisen har de også måttet avlyse alle gruppeaktiviteter og samlinger.
- Vi forsøker også å ha kontakt med ungdommene på telefon og sms og har forsøkt oss på gruppemøter på Teams, sier leder for møteplassen Anne-Therese Buer til Haugesunds avis.
Haugesunds avis: - De som er sårbare fra før blir ekstra sårbare nå. (Betalingsmur)
De ansatte på Møteplassen er vanligvis alltid tilgjengelig på telefon både på kveldstid og i helger, og det har de også vært nå som den fysiske møteplassen er stengt.
- Ungdommene synes det er trygt å kunne kontakte noen de kjenner hvis de har behov for det, sier Buer.
Til Haugesunds avis forteller hun at noen er bekymret og redd for å bli syke om dagen. Mens andre ikke er så opptatt av det som skjer.
Les også: Korona og IOGTs aktiviteter. Slik drives tilbudene våre nå.
Møteplassen har blitt kontaktet av flere foreldre som synes det er vanskelig å aktivisere ungdommene sine. Det blir mye stillesitting og tid foran datamaskinen.
- Det er mange som sitter hjemme og er mye på skjerm pga skolesituasjonen, i tillegg til at de spiller en del.
Derfor har de ansatte på møteplassen invitert alle ungdommene til å gå på tur og lufte ut litt.
- Vi kjører ut dit ungdommene bor og går tur i nærområdet hvor vi har samtaler og er i aktivitet med en og en, forteller Buer.
"- For det psykiske er det godt å få litt frisk luft og snakke litt.
"
- For det psykiske er det godt å få litt frisk luft og snakke litt.
Mye av hjelpeapparatet er stengt, så bare det å se noen fysisk er for mange veldig godt.
- Vi prøver å ha fokus på positive opplevelser og se fremover og snakke litt om andre ting enn Korona.
Møteplassen har fire ansatte, og brukes jevnlig av rundt 60 ungdommer. De fortsetter å følge opp disse ungdommene på nye måter nå, i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger. Buer forteller at de også har kapasitet til å ta imot flere som ønsker støtte og hjelp nå i denne utfordrende tiden.
-Det er spesielle omstendigheter akkurat nå, og det kan være at noen trenger hjelp en kortere periode for å komme se over kneika. Vi prøver å avhjelpe så godt vi kan, sier hun.
Enestående familier har innstilt all aktivitet på grunn av corona. Isteden har de laget en påskekalender der det hver dag kommer tips til en aktivitet man kan gjøre sammen hjemme.
Rådmannen i Karmøy har foreslått å kutte 750.000 kroner i støtte til IOGTs tiltak Møteplassen i Kopervik. Nå har en av ungdommene som har fått god hjelp gjennom Møteplassen skrevet brev til rådmannen.
Selv om dørene er stengt jobber ansatte og frivillige på spreng for å holde oppe et tilbud til rusmisbrukere som vanligvis kommer på Sammen-sentrene.
Er du bekymret for rusbruken blant barn og unge der du bor? Er du opptatt av barn og unges oppvekstvilkår? Har du lyst til å gjøre noe med det? Da er denne webinarrekken noe for deg!
Alkohol fungerer godt om du vil desinfisere hendene, men drikker du den svekker du immunforsvaret, øker sjansen for akutte pusteproblemer og hemmer tilfriskning om du er syk.
Som en del av den verdensomspennende dugnaden for å begrense corona-pandemien har mange av oss blitt bedt om å holde oss hjemme. Det er en god anledning til å treffes på tvers av landegrensene.
Scandicparken i Ålesund
Nå kan du skrive under på Hvit jul 2024. Ved å skrive under og velge alkoholfritt med barn tilstede, påvirker du holdninger og bidrar til en tryggere jul for enda flere barn.
I en fersk episode av "Sterk og Klar"-podcasten blir det diskutert hvorfor folk velger å drikke alkohol, og hvordan vi best kan forebygge alkoholbruk, spesielt blant unge.
Vil du bidra til at flere barn får en trygg og alkoholfri jul? Å hjelpe til med gjennomføringen av Hvit jul-kampanjen er både er meningsfullt og trivelig, og vi trenger deg som frivillig!