"Det som ikke skjedde". Mina Gerhardsen holdt foredrag om forebygging i Larvik.
Fullsatt sal på temalunsj om forebygging i forbindelse med rusfri dag 8. juni
Med dette viste hun til at det alt for ofte er mangelfull forebygging. Det mangler forebyggings tiltak. Eksempler er bl.a. fra Island som har fått en betydelig nedgang i vold og ungdomsproblemer. De har satset på konkret: Kartlegging av tiltak som viser resultater - Foreldreinvolvering - og Fritidstilbud for ungdom.
Utfordringen er å få til nødvendig satsing på forebygging. Da kan vi oppleve at ambulansen ikke trenger å rykke ut, natteravnene som får en rolig kveld, kriseteamet i kommunene som ikke trenger å samles, politiet som ikke trenger å hente inn en ungdom som er for full til å ta vare på seg selv eller stoppe en farlig situasjon.
Det er vanskelig å telle det som ikke skjer. Vi ønsker jo at mange opplevelser kunne vi være foruten. Det er lettere å kreve handling etter at lokalavisa skriver om gjengmiljøer eller økt vold enn å finne penger til økt bemanning i barnehager og barnevern. Selv om ungdommene som havner i gjenger antagelig har vært unger fagfolk har vært bekymret for siden barnehagen - og som med god oppfølging kunne fått en annen retning. Vi må gi alle en real sjanse.
Stortingspolitikere skal sende hilsen hjem. Det krever penger til det synlige og konkrete. Ordførere vil ha gjenvalg. Da er nye satsninger det som gir gode oppslag i lokalavisa. Det er dessverre mye mer prestisje i å åpne noe nytt enn å drive med vedlikehold, enten vi snakker om asfalt eller oppvekstvilkår.
"Det er alltid bedre å sørge for at barn og ungdom har det bra, at de er trygge og har gode voksne rundt seg, at de får hjelp til å ta gode valg framfor å sette inn hjelpen når det allerede har gått galt. For ofte er det vanskelig å reparere" avslutter Mina Gerhardsen.
"Det er alltid bedre å sørge for at barn og ungdom har det bra, at de er trygge og har gode voksne rundt seg, at de får hjelp til å ta gode valg framfor å sette inn hjelpen når det allerede har gått galt. For ofte er det vanskelig å reparere" avslutter Mina Gerhardsen.
Etter at vi hadde sparket i gang landsmøtet med en ruspolitisk debatt var det særlig politikk og verving som stod i fokus på årets landsmøte.
30.mai-2.juni 2019 gjentar vi fjorårets suksess med et sosialt seminar for frivillige, medlemmer og ansatte der du får innblikk i ny fagkunnskap og lærer mer om IOGTs aktiviteter og hvordan vi kan videreutvikle arbeidet vårt.
Julebordsesongen står for døren. #Metoo-kampanjen viser at seksuell trakassering er utbredt, og at det ofte skjer i arbeidsrelaterte sammenkomster der det også drikkes alkohol.
- Med rapporten vil vi gi en stemme til den store majoriteten som ikke blir hørt. De som ikke ønsker mer cannabisbruk, som vil ha rusfrie lokalmiljøer og de som er uskyldige ofre for andres bruk av narkotika, sier Dag Endal i Drug Policy Future.
Denne helgen er 36 foreldre på kurs for nye ledere i Enestående familier, IOGTs aktivitetstilbud til voksne som ofte er alene med barna sine.
Oslo vurderer utvidet skjenketid og tidligere alkoholsalg. IOGT advarer mot økte skader og ber kommunen prioritere folkehelse og barns trygghet.
Nett
Sammensenteret i Grimstad søker miljøterapeut i 50 % vikariat med mulighet for forlengelse. Sammensenteret i Grimstad er et lavterskeltilbud for mennesker med rus- og psykiske helseutfordringer. Les annonsen og søk på Finn.no.
Vi lanserer ny kampanje! Gå inn på rusfornuft.no - signer oppropet i dag og bli med i mobiliseringen for en ruspolitikk som forebygger og beskytter – ikke normaliserer.
Vinmonopolet og norsk alkoholpolitikk virker bra for folkehelsa. Det var det klare budskapet da AS Vinmonopolet inviterte til frokost-seminar fredag 25.april.