Opplev det ekte Italia med IOGT

Bli med på fem spennende dager tur i rusfritt fellesskap 4.-9. september 2024. En tur full av god mat, severdigheter, besøk til småprodusenter, kulturopplevelser med blant annet besøk til Pompei og landsbyfesten Festa del’Uva – og selvsagt hyggelig samvær.

Vi inviterer medlemmer med på en organisert tur skreddersydd for oss. Nils Johan Garnes jobber både som politisk rådgiver i IOGT, og som olivenbonde i Italia. Vi har satt sammen turens spennende program i tett samarbeid med Nils Johan og  Giovanni Cozzi– som driver gården Uliveti Castel San Martino i landsbyen Solopaca, ca 1 time fra Napoli i Sør-Italia. Her skal bo på et komfortabelt og ærverdig hotell med basseng og stor hage, og skal oppleve den ekte italienske matkulturen i og rundt Solopaca. Vi har også lagt inn en guidet tur til Pompei og besøk til spennende Napoli der vi bor en natt.

Turen passer for folk i alle aldre, enten dere er flere som reiser sammen eller du reiser alene. Vi har vår egen buss og blir fulgt av Nils Johan og Giovanni alle dager, som er våre guider på turen.

Betaling skjer via IOGT i Norge, og bindende påmelding må skje innen 20. april.

Mer informasjon og påmelding gjør du her.

Påmelding

Noen høydepunkt fra turen vår: besøk i olivenlunder med piknik og smakskurs i olivenolje, besøke lokalprodusenter av fersk ost og skinke i fjellbyene Pietraroja og Cusano Mutri, guided tur i Pompei, besøke Napoli – og selvsagt deilig mat, sol og varme. Fire av dagene bor vi på flotte Grand Hotel Telese: 

 

Program dag for dag

Onsdag 4. september – ankomst

Vi har organisert at vi har en buss som venter på oss i Roma flyplass onsdag kveld. Det går et Norwegian-fly direkte fra Oslo som lander ca kl 19:30. Eventuelt kan man ta noen dager alene og møte opp på flyplassen. Nils Johan og Giovanni møter oss på flyplassen og vi kjører sammen til hotellet Grant Hotel Telese (ca 2.5 time). 

https://www.grandhoteltelese.it/en/index.php

Torsdag 5. september – olivenolje

Denne dagen er dedikert til olivenolje – alt fra stell av tre, dyrking og høsting til produksjon og smaking. Nils Johan og Giovanni tar oss med på hele produksjonen i landsbyen Solopaca. Vi blir servert piknik til lunsj i en av olivenlundene, og smakskurset vil bli gjennomført i kommunehuset i Solopaca. Vi får også en guidet tur av den hyggelige og søvnige landsbyen Solopaca. www.uliveti.no

Det blir tid til avslapping og svømming på hotellet før vi drar til den sjarmerende restauranten Foro dei Baroni i landsbyen Puglianello.

Fredag 6. September – matkurs og italienske fjellbyer

Denne dagen besøker vi byene Pietraroja og Cusano Mutri, to små nydelige fjellbyer. Der vil vi delta i to matkurs på formiddagen og ha lunsj i Pietraoja. Etter lunsj reiser vi til Cusano Mutri der vi får en liten uformell guidet tur og besøk til et nydelig konditori med fantastisk is. I byen kan man enten slappe av i sola på konditori, gå en tur i byen eller besøke nydelig delikatessebutikk. Til middag får vi servert områdets beste Napoletanske pizza hos pizzeriaen Millennium.

Lørdag 7. september – Pompei

Vi har en tidlig avreise for 1.5 t busstur til Pompei. Der får vi guidet omvisning (antageligvis på svensk). Vi har med lunsjpakker som vi spiser inne på området og har litt egentid. Middag blir på hotellet.  

Søndag 8. september – Solopaca og Napoli

Vi starter dagen med å sjekke ut fra hotellet og dra til Soloaca der det er landsbyfesten Festa del’uva (druefesten), Dette er en landsbyfest som markerer drueinnhøstingen i området. Det er full aktivitet med parader med traktorer og hengere med store dekorasjoner. Vi skal oppleve dagen fra toppterrassen i huset til Giovanni, som en gang var en normannsk borg fra 1100-talellet. Vi spiser lunsj i Solopaca før vi setter kursen mot Napoli og sjekker inn på hotell midt i sentrum. Her er det egentid i Napoli og middag på egen hånd. Nils Johan og Giovanni er tilgjengelig for tips og man kan bli med på middag sammen med dem og andre fra gruppa.

Hotellet i Napoli: https://www.palazzocaracciolo.com/en/index.php

Mandag 9. september – Napoli og hjemreise

Om formiddagen tar Nils Johan og Giovanni med dem som ønsker med på en uformell guidet tur i smågatene i Napoli, der de legger inn et stopp på en attraksjon – f eks The Veiled Christ. 

Lunsjen blir i det som en gang var de kongelige veksthusene i en park på høyden over Napoli, og vi vil få servert pizza på samme plass der den første pizza Margarita ble laget.

Etter lunsj blir det buss til Roma, som vil passe med et Norwegian-fly til Oslo kl 20.40. 

Fly er ikke inkludert. Vi kan hjelpe til vedr. booking av fly. Å booke selv gir mulighet for å utvide reisen og ta noen dager på egenhånd dersom det er ønskelig. 

 

Pris:

12650 per person, minimum 22 personer.

Betalingen merkes Italia 2024 og innbetales til konto 1503.84.77541   Dersom flere reiser sammen ber vi om at det allikevel betales pr. person fra den enkeltes konto.

 

Inkludert:

 • Fem netter på 4-stjerner hotell i dobbeltrom – Grand Hotel Telese 4 netter, Palazzo Caracciolo 1 natt
 • Buss
 • Guiding, kurs og program alle dager i samsvar med programmet
 • Frokost alle dager
 • Lunsj og middag dag 2 – 5. Sept
 • Lunsj og middag dag 3 – 6. Sept
 • Lunsj (pakke) og middag dag 4 – 7. sept
 • Lunsj dag 5 – 8. sept
 • Lunsj dag 6 – 9. sept

 

Ikke inkludert:

 • Fly
 • Enkeltromstillegg – 35 EUR per natt
 • Middag dag 5 – Napoli
 • Middag dag 6 – Roma flyplass
 • Kaffe, is og kaker utenom måltider

Påmelding

18.00 7. juni - 15.00 9. juni 2024

Åsane folkehøgskole i Bergen

17.00-19.00 16. juni 2024

Røde Kors konferansesenter i Hausmannsgate 5 i Oslo

Nyheter

9 ivrige nye frivillige ledere ble i slutten av april kurset for å gå inn i ulike eksisterende grupper i IOGTs aktivitetstilbud Enestående familier. 

IOGTs foreldreundersøkelse 2024 ble lansert på Sterk&klars fagdag i Oslo 19. mars. Spørreundersøkelsen har spurt foreldre til ungdommer mellom 12 og 17 år om hva de tenker, mener og er bekymret for når det gjelder sin egen ungdom og alkohol. 

Nå er IOGT sin podkast som gir kunnskap om ungdom i dagens samfunn og nyttige verktøy til foreldre lansert