Trygg ungdom i Sarpsborg

Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Sarpsborg? Både foresatte, skolen, politiet, helsetjenesten, kultur- og fritidstilbudet, lokalmiljøet og ikke minst politikerne er alle viktige aktører i det forebyggende arbeidet. 

De fleste ungdommer har venner, god helse, trives på skolen og i sine lokalmiljø. Dessverre kommer det også frem av Ungdataundersøkelsen fra 2018 at mange unge sliter, både fysisk og psykisk. Cannabisbruken øker og flere, enn for noen år siden, begår regelbrudd. Forskerne spør seg derfor om «skikkelighetstrenden» vi har sett blant de unge over en periode, nå er på vei til å snu.

Les også: Slik jobber IOGT for trygge oppvekstvilkår for barn og unge 

Det rusforebyggende arbeidet rettet mot unge skjer lokalt, i kommunene. Skolen, politiet, helsetjenesten, kultur- og fritidstilbudet, lokalmiljøet og foresatte er alle viktige aktører i dette arbeidet. Den lokale skjenkepolitikken og alkoholkulturen påvirker også ungdommens syn på og bruk av alkohol.

Politisk debatt om ungdom og rusforebygging i Sarpsborg

Tid: 15. mai, kl.18:00-20:00
Sted: IOGT-huset «Fremtiden» i Pellygata 70.

Vi inviterer lokale fagmiljøer og ungdommen selv til å fortelle om livskvalitet og utfordringer i Sarpsborg, før politikerne får diskutere tiltak for en bedre rusforebygging.  

Vi spør:

  •    Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Sarpsborg?
  •    Har alle unge i Sarpsborg tilgang til møteplasser og et attraktivt fritidstilbud?
  •    Hvordan påvirker skjenkepolitikken i Sarpsborg de unges mulighet til å delta på ulike aktiviteter og arenaer?
  •    Er helsetilbudet tilgjengelig og godt nok?
  •    Hva vil de politiske partiene prioritere i det rusforebyggende arbeidet dersom de kommer til makta etter lokalvalget 2019?

 Meld din interesse på Facebook.

15.00-18.00 29. april 2025

Torggata 1 i Oslo

0.00-0.00 19. mai 2025

Teams

18.00 13. juni - 14.00 15. juni 2025

Åsane folkehøgskole

Nyheter

Torsdag 10.april la regjeringen fram del to av rusreformen, med et klart budskap mot avkriminalisering eller legalisering av narkotika. Samtidig vil regjeringen forsterke hjelpetilbudet, spesielt for unge rusmiddelbrukere som trenger og ønsker slik hjelp.

Oljefondet eier aksjer for 138 milliarder kroner i alkoholselskaper som driver aggressiv markedsføring og svekker muligheten for forsvarlig alkoholpolitikk i afrikanske land.

IOGT Lørenskog og Skårer menighet samlet mer enn 50 personer til åpent møte om rus og lokalt forebyggingsarbeid 2.april 2025. Det ble et møte med stor vekt på hva slags engasjement som er nødvendig for å redusere lokale rusproblemer blant unge.