Gjennom ANTA-programmet får mennesker som sliter med avhengighet verktøy og motivasjon for å leve et liv som ikke er styrt av misbruk. Mange har mistet viktige møteplasser nå, og vi trapper opp tilbudet med nettbaserte foredrag og samtalegrupper.
Mange av våre deltagere i ANTA-programmet har vært igjennom flere institusjonsopphold, både for rusmisbruk og psykiske helseutfordringer og fengselsopphold. Hver gang har de har kommet hjem igjen etter behandling eller løslatelse har de hatt et ønske om å få noe annet ut av livet enn hva rusen har å tilby. Men etter en kort eller lengre tid som avholdende har tilbakefall kommet. Ofte uforståelig både for den avhengige og alle rundt.
I ANTA-programmet har vi derfor ukentlig oppfølgingsgruppe, Support’n, etter endt ANTA-kurs, hvor målsetning er gi kunnskap og støtte for å lette gjenreisingsarbeidet etter sykdom og forebygge tilbakefall. I disse tider har vi Support-grupper og støttegrupper over nett 4 dager i uken, samt at vi har foredrag om tegn på tilbakefall. Vi kan også kontaktes fra.kl.08.00 – 04.00, alle dager på telefon / FaceTime.
Dette er brukerdrevne støttegrupper for de som har deltatt på ANTA-kurs eller pårørende/nærståendesamling.
Oslo: |
Mandag kl. 17.00- 190.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Sarpsborg: |
Mandag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Haugesund: |
Tirsdag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Haugesund: |
Tirsdag kl. 19.00 - 21.00 ( De allierte (pårørende/nærstående) |
Sandnes: |
Onsdag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Samtale-gruppe
(mulig inntak av ANTA-deltagere fra hele landet når det er plass)
Østfold: Onsdag kl. 17.00 – 19.00
Østfold: Fredag kl.17.00 – 19.00
Rita Nilsen holder foredrag om tilbakefall og andre aktuelle temaer på Zoom hver torsdag. Åpent for alle.
Meld deg på til rita.nilsen@iogt.no for å få tilsendt lenken.
Torsdager: 19.30- 20.10
Vi jobber med å få til nettbaserte ANTA-kurs mer informasjon kommer 14. april.
Jørn Hansen er erfaringskonsulent og koordinator i IOGT i Haugesund. I et intervju med Haugesunds avis forteller han om sin bakgrunn og jobben han gjør i IOGT nå.
Onsdager kl. 12.00-16.00 i IOGT-huset i Sandnes, Storgata 64
Velkommen til en kopp kaffe/te og god og enkel mat i et hyggelig sosialt miljø.
Alkohol fungerer godt om du vil desinfisere hendene, men drikker du den svekker du immunforsvaret, øker sjansen for akutte pusteproblemer og hemmer tilfriskning om du er syk.
Som en del av den verdensomspennende dugnaden for å begrense corona-pandemien har mange av oss blitt bedt om å holde oss hjemme. Det er en god anledning til å treffes på tvers av landegrensene.
Vi er glade for å kunne tilby lærings- og motivasjonskurset ANTA til flere i samarbeid med prosjektleder Rita Nilsen.
Det viser den ferske rapporten «Alkohol og koronapandemi». IOGT ber om at hensynet til barn og unge må prioriteres foran andre hensyn i alkoholpolitikken også under Korona pandemien.
IOGT deltok på Stortingets høring på forslaget til ny forebyggings- og behandlingsreform. Der ba vi om et styrket fagmiljø og utvikling av alkoholpolitikk som forebyggende innsats.
21. oktober annonserte Helse Sør-Øst (HSØ) omsider resultatet av anbudsprosessen innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) – til stor forferdelse for et samla rusmiddelfelt som oppfatta konklusjonene til HSØ som reine raseringa av feltet.
Kva er fleip og kva er fakta i kunnskapsformidlinga på rusfeltet? Det var overskrifta då leiar av IOGT Midt-Norge, Per Arne Lillebø, kalla inn til inspirasjonsseminar på Rica Parken Hotel i Ålesund fredag 29. november.