Gjennom ANTA-programmet får mennesker som sliter med avhengighet verktøy og motivasjon for å leve et liv som ikke er styrt av misbruk. Mange har mistet viktige møteplasser nå, og vi trapper opp tilbudet med nettbaserte foredrag og samtalegrupper.
Mange av våre deltagere i ANTA-programmet har vært igjennom flere institusjonsopphold, både for rusmisbruk og psykiske helseutfordringer og fengselsopphold. Hver gang har de har kommet hjem igjen etter behandling eller løslatelse har de hatt et ønske om å få noe annet ut av livet enn hva rusen har å tilby. Men etter en kort eller lengre tid som avholdende har tilbakefall kommet. Ofte uforståelig både for den avhengige og alle rundt.
I ANTA-programmet har vi derfor ukentlig oppfølgingsgruppe, Support’n, etter endt ANTA-kurs, hvor målsetning er gi kunnskap og støtte for å lette gjenreisingsarbeidet etter sykdom og forebygge tilbakefall. I disse tider har vi Support-grupper og støttegrupper over nett 4 dager i uken, samt at vi har foredrag om tegn på tilbakefall. Vi kan også kontaktes fra.kl.08.00 – 04.00, alle dager på telefon / FaceTime.
Dette er brukerdrevne støttegrupper for de som har deltatt på ANTA-kurs eller pårørende/nærståendesamling.
Oslo: |
Mandag kl. 17.00- 190.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Sarpsborg: |
Mandag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Haugesund: |
Tirsdag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Haugesund: |
Tirsdag kl. 19.00 - 21.00 ( De allierte (pårørende/nærstående) |
Sandnes: |
Onsdag kl. 17.00 – 19.00 ( ANTA-kursdelagere) |
Samtale-gruppe
(mulig inntak av ANTA-deltagere fra hele landet når det er plass)
Østfold: Onsdag kl. 17.00 – 19.00
Østfold: Fredag kl.17.00 – 19.00
Rita Nilsen holder foredrag om tilbakefall og andre aktuelle temaer på Zoom hver torsdag. Åpent for alle.
Meld deg på til rita.nilsen@iogt.no for å få tilsendt lenken.
Torsdager: 19.30- 20.10
Vi jobber med å få til nettbaserte ANTA-kurs mer informasjon kommer 14. april.
2. november invitrerer IOGT til samling for pårørende i Haugesund. Det setter Marianne Meinich Jensen pris på. - Jeg satt hjemme i 11 år, og visste ikke min arme råd. Jeg gjorde alt. Jeg sto på 24/7. Hadde ingen plasser å gå. Ingen å snakke med, sier hun til TV-Haugaland
Enestående familier har innstilt all aktivitet på grunn av corona. Isteden har de laget en påskekalender der det hver dag kommer tips til en aktivitet man kan gjøre sammen hjemme.
Selv om dørene er stengt jobber ansatte og frivillige på spreng for å holde oppe et tilbud til rusmisbrukere som vanligvis kommer på Sammen-sentrene.
Mandag og onsdag, kl 12 til kl 17 I Strandgata 104
Velkommen til en kopp kaffe, en god prat og hyggelig selskap.
Mange ungdom blir sittende mye inne foran skjerm nå. For de som har det litt vanskelig fra før er det ekstra viktig med frisk luft, psykisk aktivitet og noen å prate med nå. Møteplassen vår i Karmøy inviterer ungdommene med ut på tur for å lufte ut litt.
Nå er det et år siden Rita Nilsen kom inn i IOGT med sine ANTA-kurs. Rundt 300 mennesker har så langt fått hjelp til å leve et liv som ikke er styrt av misbruk.
IOGT-huset. Torggata 1, 4. etg. Oslo
Scandicparken i Ålesund
Nå kan du skrive under på Hvit jul 2024. Ved å skrive under og velge alkoholfritt med barn tilstede, påvirker du holdninger og bidrar til en tryggere jul for enda flere barn.
I en fersk episode av "Sterk og Klar"-podcasten blir det diskutert hvorfor folk velger å drikke alkohol, og hvordan vi best kan forebygge alkoholbruk, spesielt blant unge.
Vil du bidra til at flere barn får en trygg og alkoholfri jul? Å hjelpe til med gjennomføringen av Hvit jul-kampanjen er både er meningsfullt og trivelig, og vi trenger deg som frivillig!