Hvordan påvirker økende forskjeller og det flerkulturelle samfunnet ungdommens rusbruk? Forskere og fagpersoner kommer for å snakke om ungdommens livssituasjon og inkluderende rusforebygging.
Om seminaret
Norge beskrives som et land med små forskjeller og like muligheter til alle. Likevel vet vi at de økonomiske forskjellene øker og at vi blir et stadig mer flerkulturelt samfunn. Hvordan påvirker disse utviklingstrekkene unges holdninger til og bruk av rusmidler?
Over en periode snakket man om en «ungdomsgenerasjon-prestasjon» som ruser seg mindre og er mer opptatt av å prestere på ulike arenaer i livet. Forskerne spør nå på om denne epoken er over. Ungdata-undersøkelsen fra 2018 viser at det er en økning i antallet ungdommer som er involvert i kriminalitet. Flere unge rapporterer også om fysiske og psykiske plager.
Alkoholbruken blant ungdom gikk i en periode ned, men ser nå ut til å flate ut. Det er blitt mer status i noen ungdomsmiljøer å drikke seg full og bruken av cannabis går opp. Det er samtidig store variasjoner - ungdommens bruk av rusmidler avhenger blant annet av alder, kjønn, hvor i landet/byen de bor og familiens landbakgrunn og sosioøkonomiske tilhørighet.
I dette seminaret vil vi belyse ulike sammenhenger mellom unges livssituasjon og rusbruk. Fagpersoner og våre ansatte vil også presentere noen forebyggingsstrategier som kan bidra til å gi unge en bedre start på livet.
Seminaret er åpent for alle og gratis å delta på
Illustrasjonsbilde: Socialdemokraterna, Skola, Fotograf: Martin Hörner Kloo
"Det som ikke skjedde". Mina Gerhardsen holdt foredrag om forebygging i Larvik.
Denne helgen er 36 foreldre på kurs for nye ledere i Enestående familier, IOGTs aktivitetstilbud til voksne som ofte er alene med barna sine.
Kva er fleip og kva er fakta i kunnskapsformidlinga på rusfeltet? Det var overskrifta då leiar av IOGT Midt-Norge, Per Arne Lillebø, kalla inn til inspirasjonsseminar på Rica Parken Hotel i Ålesund fredag 29. november.
Ungdom drikk mindre. Fleire vel å ikkje drikke. Korleis nyttar vi dette i det førebyggende arbeidet?
Den raude tråden under IOGT Midt-Norge sitt inspirasjonseminar i Ålesund 26. august var visjonen om å kunne skape trygge oppvekstmiljø med ansvarlege vaksne.
Hvordan kan en best forebygge alkohol- og rusmisbruk? Hva kan lokalmiljøet gjøre for å sørge for et effektivt og godt rusforebyggende arbeid i sine lokalsamfunn? I dag er vi på plass i Skien og kjører debatt.
IOGT deltok på Stortingets høring på forslaget til ny forebyggings- og behandlingsreform. Der ba vi om et styrket fagmiljø og utvikling av alkoholpolitikk som forebyggende innsats.
21. oktober annonserte Helse Sør-Øst (HSØ) omsider resultatet av anbudsprosessen innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) – til stor forferdelse for et samla rusmiddelfelt som oppfatta konklusjonene til HSØ som reine raseringa av feltet.
Kva er fleip og kva er fakta i kunnskapsformidlinga på rusfeltet? Det var overskrifta då leiar av IOGT Midt-Norge, Per Arne Lillebø, kalla inn til inspirasjonsseminar på Rica Parken Hotel i Ålesund fredag 29. november.