Trygg ungdom i Sarpsborg

Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Sarpsborg? Både foresatte, skolen, politiet, helsetjenesten, kultur- og fritidstilbudet, lokalmiljøet og ikke minst politikerne er alle viktige aktører i det forebyggende arbeidet. 

De fleste ungdommer har venner, god helse, trives på skolen og i sine lokalmiljø. Dessverre kommer det også frem av Ungdataundersøkelsen fra 2018 at mange unge sliter, både fysisk og psykisk. Cannabisbruken øker og flere, enn for noen år siden, begår regelbrudd. Forskerne spør seg derfor om «skikkelighetstrenden» vi har sett blant de unge over en periode, nå er på vei til å snu.

Les også: Slik jobber IOGT for trygge oppvekstvilkår for barn og unge 

Det rusforebyggende arbeidet rettet mot unge skjer lokalt, i kommunene. Skolen, politiet, helsetjenesten, kultur- og fritidstilbudet, lokalmiljøet og foresatte er alle viktige aktører i dette arbeidet. Den lokale skjenkepolitikken og alkoholkulturen påvirker også ungdommens syn på og bruk av alkohol.

Politisk debatt om ungdom og rusforebygging i Sarpsborg

Tid: 15. mai, kl.18:00-20:00
Sted: IOGT-huset «Fremtiden» i Pellygata 70.

Vi inviterer lokale fagmiljøer og ungdommen selv til å fortelle om livskvalitet og utfordringer i Sarpsborg, før politikerne får diskutere tiltak for en bedre rusforebygging.  

Vi spør:

  •    Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Sarpsborg?
  •    Har alle unge i Sarpsborg tilgang til møteplasser og et attraktivt fritidstilbud?
  •    Hvordan påvirker skjenkepolitikken i Sarpsborg de unges mulighet til å delta på ulike aktiviteter og arenaer?
  •    Er helsetilbudet tilgjengelig og godt nok?
  •    Hva vil de politiske partiene prioritere i det rusforebyggende arbeidet dersom de kommer til makta etter lokalvalget 2019?

 Meld din interesse på Facebook.

19.30-23.00 4. april 2025

Torggata 1, 4. etg. Oslo

15.00-18.00 29. april 2025

Torggata 1 i Oslo

Nyheter

Denne helgen samles Arbeiderpartiet til landsmøte – og blant forslagene de skal ta stilling til er et programforslag om en liberalisering av alkoholloven som kan få store konsekvenser for hvordan vi bruker våre felles uteområder.

19 år gamle Ola døde i en rusrelatert ulykke. På IOGTs debattmøte i Kristiansand lørdag 29.mars stilte Rune Erling Pedersen, Olas far spørsmålet: "Er dette Olas problem, eller et samfunnsproblem?"

Hva er en verdig og virkningsfull behandling for medmennesker som sliter med rusproblemer? Det var tema da lege Stig Asplin holdt foredrag i IOGT i Lørenskog 20.mars 2025.