30. april 2024
Vi søker nå etter en politisk rådgiver som vil være med på å sette agendaen i ruspolitikken og skape forståelse for viktigheten av å gjøre forebygging til jobb nummer en.
Søknadsfrist: 20.05.24
Vi trapper opp vårt politiske påvirkningsarbeid og utvider nå med en ny stilling. Vi søker nå etter en politisk rådgiver som vil være med på å sette agendaen i ruspolitikken og skape forståelse for viktigheten av å gjøre forebygging til jobb nummer en. Du vet hvordan vi kan påvirke ruspolitikken, du liker å skrive og vet hvordan vi når frem med budskapet gjennom både tradisjonelle og sosiale medier.
IOGT jobber for at det skal være enkelt å ta rusfrie valg, både for ungdom som ikke vil drikke alkohol og for rusavhengige som ønsker å slutte eller trappe ned. Som politisk rådgiver får du være med på å gjøre valgene litt lettere, og å forme organisasjonens stemme i samfunnsdebatten.
I Oslo sentrum er vi 15 medarbeidere. De fleste av oss jobber med kommunikasjon i en eller annen form, enten som prosjektledere for kampanjer og informasjonsprogram, på sosiale medier eller i seminarer. I staben vil du finne mye fagkunnskap om hvorfor mennesker bruker rusmidler og hva vi kan gjøre for å forebygge skader. Du får en variert arbeidshverdag med mye humor og engasjement. Om du er samfunnsengasjert vil du trives her.
Arbeidsoppgaver:
Om deg:
Vi kan tilby en utfordrende og spennende jobb på et viktig folkehelseområde, inspirerende kolleger, fleksibel arbeidstid og god pensjonsordning. Lønn etter avtale. Vi holder til i trivelige lokaler svært sentralt i Oslo.
Som ansatt i IOGT må du tilfredsstille vilkår for medlemskap i organisasjonen. Det innebærer at du ikke bruker alkohol eller andre rusmidler.
IOGT i Norge ble stiftet i 1877 og er i stadig vekst, og har rundt 3000 medlemmer og 40 ansatte. Vi driver ruspolitisk påvirkningsarbeid, forebyggende tiltak og et utstrakt sosialt arbeid for rusavhengige og for barn og unge. Vi jobber for at det skal være lett å ta rusfrie valg, og vil bidra til et trygt og inkluderende samfunn.
Les hele annonsen og søk på finn.no
Flere studier viser en klar sammenheng mellom endringer i aldersgrenser og endring i ungdoms alkoholforbruk.
- Det er bra at meldingen tydelig adresserer alkohol som en vesentlig risiko for folkehelsa, sa IOGT i høringen om ny folkehelsemelding i dag. Samtidig etterspurte vi mer konkrete forslag til styrking av det forebyggende arbeidet.
En undersøkelse fra 2016 viste at rundt 20 % av drikkeepisodene forekom i jobbrelaterte sammenhenger, primært i forbindelse med fester, mens drikking i selve arbeidstiden var uvanlig
En økning i alkoholprisene er forbundet med en nedgang i bl.a. promillekjøring og trafikkulykker, skrumpleverdødelighet, selvmord og volds- og vinningskriminalitet.
I Norge er det forbudt å drikke alkohol på offentlig plass. De fleste land i Europa har lignende reguleringer.
96,8 prosent av tiltak alkoholindustrien hevder vil redusere skadelig drikking har ingen vitenskapelig støtte.
IOGT deltok på Stortingets høring på forslaget til ny forebyggings- og behandlingsreform. Der ba vi om et styrket fagmiljø og utvikling av alkoholpolitikk som forebyggende innsats.
21. oktober annonserte Helse Sør-Øst (HSØ) omsider resultatet av anbudsprosessen innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) – til stor forferdelse for et samla rusmiddelfelt som oppfatta konklusjonene til HSØ som reine raseringa av feltet.
Kva er fleip og kva er fakta i kunnskapsformidlinga på rusfeltet? Det var overskrifta då leiar av IOGT Midt-Norge, Per Arne Lillebø, kalla inn til inspirasjonsseminar på Rica Parken Hotel i Ålesund fredag 29. november.