Lage gode alkoholfrie møteplasser

Vi har flere åpne kafétilbud for alle som ønsker et alkoholfritt sted å henge og møte andre mennesker. Over hele landet har vi også lokale grupper som arrangerer temamøter og andre sosiale treff for mennesker som vil møtes uten alkohol. Vil du være med å hjelpe til på kafe eller skape aktivitet?

Åpen kafé

Våre kafeer drives i hovedsak av frivillige, og åpningstider og tilbud varierer. Her er det gode muligheter for å komme med ideer og være med å sette ditt eget preg på det vi tilbyr. IOGT-kafeen i Oslo er åpen mandag til fredag kl. 14-17 hver dag, i tillegg til noen kvelder og har aktiviteter som strikkekafé, akupunktur, yoga, middag og temamøter. I IOGT-huset i Sarpsborg er kafeen åpen hver lørdag, og frivillige lager og serverer mat og kake. Her har de flere faste grupperinger som møtes hver uke, og som gjerne inkluderer nye mennesker som kommer innom på jakt etter et nytt sosialt miljø. 

iogt.no/kafe finner du en oversikt over våre kafe-tilbud. 

Hva kan du gjøre?

Først og fremst er du hjertelig velkommen til å komme innom og bruke tilbudet vårt. Det er også mange måter å engasjere seg frivillig på. 

Er du en sosial og utadvendt person kan du kanskje ta ansvaret for å ønske folk velkommen, bli kjent med folk, prate og sørge for at alle som kommer innom føler seg sett og inkludert.

Liker du å lage mat eller bake kake setter vi stor pris på din hjelp i kjøkken-gjengen.

Kan du noe du vil lære bort, eller har du ideer til hyggelige sosiale aktiviteter, så er det også rom for å sette i gang nye tilbud som kan gjøre kafeene våre attraktive for nye grupper. 

Det er veldig hyggelig å være med i frivillig-gjengen på våre kafeer!

Om det ikke er noe tilbud der du bor, kan du ta kontakt med ditt IOGT-område for å se om dere kan finne flere medlemmer/frivillige som er interessert i å starte noe nytt sammen med deg.

Møter og andre aktiviteter

IOGTs lokalforeninger arrangerer mange ulike aktiviteter. Noen har ukentlige møter med underholdning, kaffe og kake, noen inviterer til foredrag en gang i måneden og andre arrangerer turer eller familieaktiviteter. Våre aktiviteter er åpne for alle. Som medlem vil du få invitasjon til aktiviteter du kan delta på. Du kan gjerne ta med en venn. Er du ikke medlem kan du se noen av aktivitetene i kalenderen, og du kan også gjerne ta kontakt med din region og fortelle hva du er interessert i, så kan de tipse deg når det skjer noe som passer for deg.

Hva kan du gjøre?

Alle våre lokale foreninger og aktiviteter drives av frivillige. Er vi flere som bidrar, kan vi få til et enda bedre tilbud. 

Har du har en god ide og vil ta ansvaret for å organisere en ny aktivitet?
Vil du bidra med underholdning eller lære bort noe?
Kan du bake en kake eller komme 15 minutter tidligere for å hjelpe til med å sette frem stoler?

Vi ønsker alle bidrag velkommen, både store og små. 

Ta kontakt med din region for å høre hva som finnes av aktivitet der du bor, og ta en prat om hva du kan bidra med.

Her finner du noen tips til sosiale aktiviteter dere kan arrangere. 

Liker du å være med å bestemme og planlegge, kan det kanskje være aktuelt for deg å sitte i styret i en av våre lokalavdelinger.

Meld deg frivillig

18.00 7. juni - 15.00 9. juni 2024

Åsane folkehøgskole i Bergen

17.00-19.00 16. juni 2024

Røde Kors konferansesenter i Hausmannsgate 5 i Oslo

17.00-23.00 22. juni 2024

Nesodden, Kirkevik

Nyheter

- Snart vert det stabilt varmare i vêret får vi tru. Då er det å håpe at born og vaksne kan vere i sommarfint samvær både ute og inne. Dette skriv Per-Arne Lillebø, Hjørdis Almelid Vikenes i avisa Vestlandsnytt. Dei er engasjerte i kampanjen "Fyll ferien".

Landsmøtet bestemte i fjor at IOGT skulle gjennomføre en grundig gjennomgang av seg selv for å kunne stå frem som en sterkere organisasjon i 2027. Da er det 150 år siden IOGT ble stiftet i Norge.

Fremtidskonferansen 2024

I fjor ble det i mange byer rapportert om fyll i gatene på 17.mai. Og folk flest er enige om at alkoholkonsumet denne dagen er et problem. I en meningsmåling Kantar har gjort på vegne av IOGT svarer 55 prosent at de er enige i at det drikkes for mye alkohol i samvær med barn på 17.mai.