Rusforebygging skjer lokalt. Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Larvik? Anja Hammerseng er blant innlederne når vi inviterer til politisk debatt.
De fleste ungdommer har venner, god helse, trives på skolen og i sine lokalmiljø. Dessverre kommer det også frem av Ungdataundersøkelsen fra 2018 at mange unge sliter, både fysisk og psykisk. Cannabisbruken øker og flere, enn for noen år siden, begår regelbrudd. Forskerne spør seg derfor om «skikkelighetstrenden» vi har sett blant de unge over en periode, nå er på vei til å snu.
Les mer: Slik jobber IOGT for trygge oppvekstvilkår for barn og unge
Det rusforebyggende arbeidet rettet mot unge skjer lokalt, i kommunene. Skolen, politiet, helsetjenesten, kultur- og fritidstilbudet, lokalmiljøet og foresatte er alle viktige aktører i dette arbeidet. Den lokale skjenkepolitikken og alkoholkulturen påvirker også ungdommens syn på og bruk av alkohol.
Tid: 2. mai, kl.18:00-20:00
Sted: Colab Larvik, Brannvaktsgate 5
Vi inviterer lokale fagmiljøer og ungdommen selv til å fortelle om livskvalitet og utfordringer i Larvik, før politikerne får diskutere tiltak for en bedre rusforebygging.
Vi spør:
Meld din interesse på Facebook. |
IOGT avsluttet et hektisk år med fagdager både i prosjektet Trygg ungdomstid og Sterk&Klar med fagdag i Tromsø.
- Kristiansand er en by for alle, sa varaordfører Erik Rostoft da IOGT inviterte til fagseminar i byen. Han påpekte at det må legges vekt på tilrettelegging av både det organiserte og uorganiserte ungdomslivet.
Høyres forslag til parti- program vil bidra til en mer utrygg hverdag for mange barn og unge. Programkomiteen foreslo bl.a. å fjerne dagens forbud mot å drikke alkohol på offentlig sted, samt tillate alkoholservering på internasjonale mesterskap og i eliteklubber.
Den politiske avdelingen på kontoret er nå godt i gang med å engasjere seg og påvirke lokal alkoholpolitikk.
Både Ungdomspanelet i Møre og Romsdal og den ruspolitiske organisasjonen IOGT har merket seg en endring i alkoholbruk og holdninger hos ungdommer i fylket. De inviterte derfor politikerne i Molde til debatt om ungdom og alkoholforebygging 28. november.
Hvordan er unges helse, trivsel og opplevelse av trygghet i Sarpsborg? Både foresatte, skolen, politiet, helsetjenesten, kultur- og fritidstilbudet, lokalmiljøet og ikke minst politikerne er alle viktige aktører i det forebyggende arbeidet.
IOGT deltok på Stortingets høring på forslaget til ny forebyggings- og behandlingsreform. Der ba vi om et styrket fagmiljø og utvikling av alkoholpolitikk som forebyggende innsats.
21. oktober annonserte Helse Sør-Øst (HSØ) omsider resultatet av anbudsprosessen innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) – til stor forferdelse for et samla rusmiddelfelt som oppfatta konklusjonene til HSØ som reine raseringa av feltet.
Kva er fleip og kva er fakta i kunnskapsformidlinga på rusfeltet? Det var overskrifta då leiar av IOGT Midt-Norge, Per Arne Lillebø, kalla inn til inspirasjonsseminar på Rica Parken Hotel i Ålesund fredag 29. november.