Det skrives og menes mye forskjellig om cannabis. En kunnskapsoppsummering av myter og fakta er nå samlet i et hefte og kan lastes ned.
Barn og unge, samt voksne, eksponeres for cannabis gjennom sosiale medier, tv-serier og også nyheter om legalisering i andre land. Det kan gi et inntrykk av at cannabis er vanlig og ufarlig.
En oppdatert kunnskap og forskning om cannabis gis i dette ressursheftet, som tar sikte på å besvare noen sentrale spørsmål.
- Kriminaliserer vi noe "alle" gjør?
- Straffes bruk av cannabis for hardt?
- Hvordan påvirker cannabis hjernen?
Alt dette og mer kan du lese om i dette heftet som er utarbeidet av Actis - rusfeltets samarbeidsorgan og Sterk&Klar.
De siste årene har vi sett en klar trend til reduksjon av ungdomsdrikkingen.
26. mars arrangerte IOGT politisk debatt i Molde. Tema var rusforebygging for de unge. IOGTs politiske rådgiver oppfordret til å øke midlene til forebyggingsarbeidet.
Tradisjonelt er norsk ruspolitikk bredt sammensatt. Nå advarer forfatter Filip Rygg, mot det han mener er en global megatrend med individualistisk liberalisme.
22. juli er World brain day, og i år er fokuset på hjernehelse og forebygging. Det er en fin anledning til å lære mer om hvordan hjernen påvirkes av alkoholbruk.
EU har klassifisert alkohol som et kreftfremkallende stoff, på lik linje med asbest og tobakk. Selv et lavt alkoholforbruk gir økt kreftrisiko.
96,8 prosent av tiltak alkoholindustrien hevder vil redusere skadelig drikking har ingen vitenskapelig støtte.
Vi får midler til mye av vårt forebyggende arbeid fra Helsedirektoratet. Dette er hva vi har skrevet i søknaden omkring det faglige grunnlaget for våre valg i forebyggingsarbeidet.