Det skrives og menes mye forskjellig om cannabis. En kunnskapsoppsummering av myter og fakta er nå samlet i et hefte og kan lastes ned.
Barn og unge, samt voksne, eksponeres for cannabis gjennom sosiale medier, tv-serier og også nyheter om legalisering i andre land. Det kan gi et inntrykk av at cannabis er vanlig og ufarlig.
En oppdatert kunnskap og forskning om cannabis gis i dette ressursheftet, som tar sikte på å besvare noen sentrale spørsmål.
- Kriminaliserer vi noe "alle" gjør?
- Straffes bruk av cannabis for hardt?
- Hvordan påvirker cannabis hjernen?
Alt dette og mer kan du lese om i dette heftet som er utarbeidet av Actis - rusfeltets samarbeidsorgan og Sterk&Klar.
Eldre er mer følsomme for alkohol, og alkoholforbruket samt alkoholrelaterte skader øker i denne gruppen.
Under et engasjert debattmøte i Trondheim sto forebygging i sentrum da fagpersoner og politikere møttes for å diskutere en ruspolitikk som faktisk virker.
Hva er en verdig og virkningsfull behandling for medmennesker som sliter med rusproblemer? Det var tema da lege Stig Asplin holdt foredrag i IOGT i Lørenskog 20.mars 2025.
Fredag 20. august møttes politikere til ruspolitisk debatt i forkant av IOGT sitt 97. landsmøte. Det var oppløftende at partiene vektla behovet for bedre rammer for forebygging.
16.-20. november 2020 var The 8th European Awareness Week on Alcohol-Related Harm. Målet med uken er å øke bevisstheten rundt alkoholrelaterte skader i Europa og viktigheten av en samordnet alkoholpolitikk.
Alkoholpolitiske virkemidler settes på dagsorden i Europe’s Beating Cancer Plan. Og vi kan forventer positive effekter også for Norge allerede i år.
Vi får midler til mye av vårt forebyggende arbeid fra Helsedirektoratet. Dette er hva vi har skrevet i søknaden omkring det faglige grunnlaget for våre valg i forebyggingsarbeidet.