Sammen med Actis har vi samlet de ti viktigste tingene du bør kunne om hasj og marihuana.
Ungdata 2019 viser at en av fire gutter på VG3 har røkt hasj eller marihuana siste året. En ufarliggjøring og normalisering av stoffet fører fort med seg at terskelen for å prøve blir lavere. I forbindelse med forslaget til ny rusreform har det pågått en debatt både i forkant og etterkant av innstillingen. I kjølvannet av dette oppgir mange som jobber med og for ungdom at ungdom i større grad opplever stoffet som ufarlig og at det snart skal bli lovlig.
Derfor legger vi nå ut dette heftet slik at du som forelder og voksen kan lese deg opp på det som er viktig å vite om hasj og marihuana. Bruk dette inn i samtaler du har med ungdommen. Foreldre (og andre viktige voksne) er de beste forebyggerne.
Det skrives og menes mye forskjellig om cannabis. En kunnskapsoppsummering av myter og fakta er nå samlet i et hefte og kan lastes ned.
"Jeg trengte å bli tatt for å skjønne alvoret. Ruskontrakten med politiet og hjelpen fra Møteplassen til å skaffe ny bolig og arbeidspraksis var til stor hjelp.Det hjalp meg å bryte ut av rusen og det dårlige miljøet", forteller en av de unge som bruker IOGTs Møteplassen.
I Norge er det forbudt å drikke alkohol på offentlig plass. De fleste land i Europa har lignende reguleringer.
96,8 prosent av tiltak alkoholindustrien hevder vil redusere skadelig drikking har ingen vitenskapelig støtte.
Da IOGT arrangerte politisk møte for Haugesund og Karmøy understreket debattlederen at han ikke ønsket et en vanlig politisk debatt, men en dialog om hvordan vi best kan legge forholdene til rette for ungene våre.
Barn lærer av sine foreldre, og venner påvirker hverandre. Alle vokser vi inn i en måte å bruke rusmidler på som er vanlig i det miljøet vi er en del av. Alkoholvaner smitter.
Vi får midler til mye av vårt forebyggende arbeid fra Helsedirektoratet. Dette er hva vi har skrevet i søknaden omkring det faglige grunnlaget for våre valg i forebyggingsarbeidet.